Klantverhaal10 feb 2021

Klantcase

Zorggroep Noorderboog kiest voor Fierit als ECD in de cloud

Zorggroep Noorderboog heeft gekozen voor Fierit as a Service. Na een razendsnelle implementatie van nog geen twee maanden is de organisatie succesvol live gegaan in de nieuwe cloud omgeving.

Marjolein Holterman-Rorije, Hoofd Informatie-, Kwaliteit- en Procesmanagement: “Door ons ECD naar de cloud te brengen krijgen onze IT’ers meer tijd om zich te richten op zorgtechnologische innovaties.”

Voorbereid op technologische innovaties

Holterman-Rorije: “Binnen onze zorggroep hebben we een echte cloud strategie. Eind 2020 wilden we ons gehele applicatie landschap in de cloud hebben. Daarmee zijn we veel flexibeler, kunnen we gemakkelijker op- en afschalen en zijn we beter voorbereid op technologische innovaties, zoals AI, domotica, IoT en blockchain.

De ontwikkelingen en de toename van data gaan hard en je ziet dat onze beheerders tijd te kort komen om al die nieuwe technologieën te omarmen. Door ons ECD naar de cloud te brengen krijgen onze IT-ers meer tijd om zich te richten op die innovaties. Ook biedt het ECD Fierit veel continuïteit: we hebben nooit meer volgelopen schijven en trage systemen en we krijgen nu 24/7 ondersteuning en snelle responstijden.

Soepele livegang

De livegang is heel goed verlopen. Het team van Tenzinger heeft zich voor 100% ingezet. De samenwerking was heel prettig en we zijn heel tevreden over de snelheid waarmee onze medewerkers weer aan de slag konden. Tenzinger heeft in dit proces goed met ons mee gedacht en oplossingen aangedragen, ook bij problemen die buiten hun eigen verantwoordelijkheid lagen. Het project ging super!

Wijkverpleging

Om de doorstroom van cliënten binnen onze organisatie (het zorgpad) beter te ondersteunen willen we onze wijkverpleging ook onderbrengen bij Fierit. Zowel onze intramurale- als extramurale afdeling kan dan werken volgens het Mikzo. Dit komt de kwaliteit van de zorg ten goede, creëert meer synergie binnen de organisatie en werkt kostenbesparend.”

Over Zorgroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog biedt professionele en persoonsgerichte zorg en ondersteuning voor alle ouderen en iedereen met ouderenproblematiek. Noorderboog heeft achttien verpleeghuizen en woonzorgcentra in Zuidwest-Drenthe en Noordwest Overijssel.

Interessante artikelen

Klantverhaal29 mei 2024

Papieren dossiers zijn verleden tijd dankzij Fierit

Na meer dan vijftig jaar werken met papieren cliëntendossiers, was de White Yellow Cross Care Foundation (WYCCF) op Sint Maarten toe aan digitalisering. Het had behoorlijk wat voeten in aarde, maar na een soepel implementatietraject, werken de medewerkers van WYCCF sinds 1 februari met Fierit.
Lees meer +
Klantverhaal29 mei 2024

Succesvolle Cloudtransitie: Saxenburgh Optimaliseert Zorg met Fierit as a Service

Onlangs is Saxenburgh succesvol overgestapt naar Fierit as a Service (FaaS), waarbij ze hun on-premise setup hebben vervangen door een cloudgebaseerde oplossing. Deze overstap is bedoeld om de organisatie te ontlasten van softwarebeheer, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op hun dagelijkse taken met verbeterde professionele applicaties.
Lees meer +
Klantverhaal01 nov 2021

Cicero Zorggroep maakt overstap naar de cloud

Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!