Cliëntvolgsysteem

Een goed begin is het halve werk

Het cliëntvolgsysteem: een Efficiënte Oplossing naast het ECD

Het cliëntvolgsysteem is een onmisbaar onderdeel van het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) en biedt een gestroomlijnde manier om informatie vast te leggen vanaf het eerste contactmoment met een cliënt. In veel zorginstellingen wordt informatie nog vaak op verschillende manieren opgeslagen: de een gebruikt Excel, de ander vertrouwt op een kladblok naast de telefoon. Dit versnipperde proces kan leiden tot gemiste of verloren gegevens. Ons cliëntvolgsysteem biedt de oplossing door alle informatie vanaf het begin in één systeem vast te leggen.

Voordelen van het cliëntvolgsysteem

 • Centrale opslag van gegevens: alle informatie van de cliënt wordt vanaf het eerste contact centraal vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat belangrijke informatie niet verloren gaat en altijd beschikbaar is.
 • Inzicht voor collega’s: doordat alle gegevens centraal zijn opgeslagen, hebben geautoriseerde collega’s toegang tot dezelfde informatie. Dit voorkomt dat dezelfde vragen herhaaldelijk aan de cliënt worden gesteld, wat zowel de cliënt als de zorgverlener ten goede komt.
 • Cliëntgerichte benadering: de cliënt staat vanaf het begin centraal. Dit zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk, maar vergroot ook de kans dat de cliënt bij jouw organisatie blijft en niet overstapt naar een concurrent.
 • Ondersteuning van de workflow: het systeem ondersteunt de workflow van jouw organisatie. Het informeert je bijvoorbeeld wanneer het tijd is om weer contact op te nemen met de cliënt, en helpt bij het beheren van wachtlijsten door cliënten goed in beeld te houden.
 • Stuurinformatie: doordat alle gegevens op één plek zijn opgeslagen, kun je waardevolle stuurinformatie halen uit de data. Dit helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen en het optimaliseren van zorgprocessen.

Focus op zorg

Met de toenemende zorgconsumptie en stijgende kosten groeit de behoefte aan slimme en innovatieve ICT-oplossingen. Het cliëntvolgsysteem is een van deze oplossingen die ervoor zorgt dat de focus nog meer op de zorg voor mensen kan liggen. Het systeem helpt niet alleen om de administratieve lasten te verlichten, maar draagt ook bij aan een meer efficiënte en effectieve zorgverlening.

Conclusie

Ons cliëntvolgsysteem biedt een gestructureerde en centrale manier om cliëntinformatie vast te leggen vanaf het eerste contactmoment. Dit systeem zorgt voor een betere workflow, minder administratieve lasten, en een meer cliëntgerichte benadering. Door te investeren in deze oplossing, zet jouw zorginstelling een belangrijke stap naar een meer efficiënte en effectieve zorgverlening. Voor het cliëntvolgsysteem is het niet nodig om het Fierit ECD af te nemen. Onze oplossing kan naadloos worden gekoppeld met ieder ECD/EPD.

Wil je weten hoe een cliëntvolgsysteem waarde toe kan voegen voor jouw organisatie? Vul gerust het onderstaande contactformulier in.

Vraag een demo aan

Wij zijn Fierit

De slimme partner voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  40+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Vragen over het cliëntvolgsysteem?

Stel hier je vraag:

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Tenzinger privacy statement.