Elektronisch Cliënten Dossier

Fierit voor de gehandicaptenzorg

Hét ECD voor de gehandicaptenzorg

Fierit is hét Elektronisch Cliënten Dossier dat zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg optimaal ondersteunt. Met het Fierit ECD ben je minder tijd kwijt aan administratie en registratie, en hou je meer tijd over voor zorg.

 • Dagelijks werken er al meer dan 170.000 zorgprofessionals met onze oplossingen.
 • Hiermee ondersteunen we iedere dag meer dan 1 miljoen cliënten.

 

De voordelen van Fierit

Als zorgorganisatie wil je het complete zorgproces in goede banen leiden. Informatie moet altijd up-to-date zijn, volledig en inzichtelijk voor alle betrokkenen. Je wilt een oplossing die je hierin ondersteunt, die cliënten en verwanten de mogelijkheid geeft de regie in eigen hand te nemen en die het werk van de zorgmedewerkers eenvoudiger maakt.

 • Het invoeren van gegevens en informatie is simpel en gebeurt zoveel mogelijk direct bij de cliënt. Zo hou je meer tijd over voor zorg.
 • Alle relevante informatie over de cliënt is op één plek beschikbaar voor alle betrokkenen.
 • Gegevens worden op een betrouwbare manier uitgewisseld, volgens de actuele wet- en regelgeving.
 • We verslimmen al je zorg- en administratieve processen. Zo zie je altijd in één overzicht de openstaande taken en afspraken, inclusief urenregistratie, facturatie en de toewijzing van kosten.
 • Fierit is een cloud oplossing. Je software is altijd en overal beschikbaar.
Bekijk meer voordelen van Fierit

Hou meer waardevolle tijd over voor je cliënten met de Tenzinger Zorgapp

Als zorgprofessional besteed je natuurlijk zo veel mogelijk tijd aan je cliënten en ben je het liefst zo min mogelijk bezig met administratie en registratie. Toch zijn dit zaken die belangrijk zijn voor een goed verloop van het zorgproces. Belangrijke informatie over je cliënten moet altijd en overal beschikbaar zijn, ook voor je collega’s.

Met de Tenzinger Zorgapp heb je met één klik alle informatie die je nodig hebt. Zo kun je op elk moment veilig gegevens vanuit het ECD bekijken én nieuwe informatie toevoegen. Je kunt dit direct bij de cliënt doen, zodat registratie achteraf niet meer nodig is.

Lees meer over de Tenzinger Zorgapp

Fierit voor...

Fierit voor cliënten en verwanten

Natuurlijk wil je de best mogelijke zorg krijgen. Met het cliëntportaal ben je zelf regisseur van je eigen gezondheid. Het online portaal geeft jou, je mantelzorgers en/of verwanten eenvoudig en veilig toegang tot je dossier, medicatiegegevens en afspraken. Daarbij kun je zelf aangeven wie mee mag lezen in je dossier. Het gaat tenslotte om joúw gezondheid.

Zodra je inlogt zie je direct wanneer je volgende afspraak is en wat je vandaag moet doen. Samen met je zorgverlener gebruik je het cliëntportaal om je behandeling makkelijker en beter te laten verlopen en kunnen jullie belangrijke informatie met elkaar delen en bekijken.

Fierit voor de zorgprofessional

Als zorgprofessional wil je je maar met één ding bezig houden: de best mogelijke zorg geven aan je cliënten. En natuurlijk ben je het liefst zo min mogelijk bezig met administratie en registratie. Toch is het belangrijk dat rapportages en administratie rondom het zorgproces goed uitgevoerd worden, zodat jij en je team altijd dezelfde, actuele informatie hebben.

Natuurlijk ben je de zorg niet ingegaan om te registreren, maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk. De Tenzinger Zorgapp is er speciaal voor jou: je beschikt met één klik over alle informatie die je nodig hebt. Complexe systemen en schermen zijn verleden tijd! Rapportages kun je zelfs eenvoudig inspreken: handig, als je je handen even niet vrij hebt.

Fierit voor de zorgmanager

Als zorgmanager bewaak je het totale zorgproces binnen je organisatie. Je bent continu aan het schakelen en speelt in op veranderingen in je omgeving. Samen met de teamleiders en zorgprofessionals bekijk je wat er nodig is om de dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen.

Omdat je als zorgmanager ook verantwoordelijk bent voor het financiële plaatje, wil je weten aan hoeveel cliënten er zorg geleverd wordt en welke indicaties deze cliënten hebben. Fierit sluit naadloos aan op de uitdagingen waar jij als zorgmanager dagelijks mee te maken hebt.

Fierit voor de behandelaar

Als behandelaar wil je altijd over actuele en juiste informatie van je cliënt beschikken. Je wilt graag weten wat er allemaal speelt bij de cliënt, zodat je jouw behandelingen hierop kunt aanpassen. Met andere disciplines wil je goed kunnen samenwerken en gemakkelijk en veilig gegevens uitwisselen, zodat jouw cliënt de best mogelijk zorg krijgt.

Met Fierit beschik je altijd over de juiste informatie op het juiste moment. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt bij de cliënt en heb je inzicht in eventuele bijzonderheden en weet je bijvoorbeeld hoe zijn of haar dag was gisteren. Dankzij de connectie tussen Fierit en het medisch- en behandeldossier bespaar je veel tijd met registreren en is multidisciplinair samenwerken mogelijk.

Fierit voor de arts

Als arts voer je inhoudelijk de regie over de medische behandeling van jouw cliënten. Het is daarom noodzakelijk dat je een goed inhoudelijk dossier kunt voeren, waarbij multidisciplinaire afstemming aan de orde van de dag is. Om écht regie te kunnen voeren wil je er zeker van zijn dat de juiste informatie bij de juiste mensen terechtkomt. Maar ook wil je tijdig kunnen signaleren wanneer zaken als uitvoeringsverzoeken of verwijzingen (zowel intern als extern) niet worden opgepakt.

Het medisch dossier van Fierit geeft je toegang tot verschillende formulieren en rapporten waarmee je als arts een volledig dossier kunt voeren vanuit het ECD. Denk aan verwijzingen doorsturen naar een behandelaar, medische gegevens inzien en adviezen automatisch in rapportages zetten.

Fierit voor de zorgadministrateur

Binnen de zorgadministratie ben je vaak verantwoordelijk voor een breed pakket aan taken. Zowel de behandelregistratie als patiëntenregistratie tot aan het financiële gedeelte. Je zorgt ervoor dat cliënten onder de juiste indicatie worden geregistreerd, je controleert of alles voldoet aan de regels van de zorgverzekeraar en je zorgt dat de facturatie naar de zorgverzekeraar goed verloopt.

Zie Fierit als de helpende collega die je ondersteunt, meeneemt in het proces en jouw werk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk maakt. Met workflows kun je automatisch taakverzoeken versturen. Je kunt de facturatiestromen en controles plannen en in de nacht laten uitvoeren. Dankzij dashboards en widgets kun je zelf eenvoudig een overzicht creëren waardoor je in één oogopslag kunt zien hoe alles ervoor staat. Zo hou je grip en heb je altijd een correcte en slimme administratie die voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving.

Wij werken voor:

Laat je inspireren

“De duidelijke scoping vooraf, de wekelijkse afstemming en de fijne samenwerking hebben ervoor gezorgd dat we in vier maanden succesvol live konden met Fierit.”

Wim Haazelager

Projectleider

Bekijk hele klantverhaal

“Aveleijn beschouwt ict als een verbindend element in de organisatie. Applicaties moeten er voor iedereen zijn; medewerkers én cliënten.”

Susanne Bentvelsen

Raad van Bestuur

Bekijk hele klantverhaal

“Als partner van Tenzinger kunnen we echt in de frontlinie met elkaar oplopen in de ontwikkelingen voor de sector gehandicaptenzorg.”

André van Bentum

Manager Services & Advies

Bekijk hele klantverhaal

Aanvullende oplossingen

Met onze oplossingen verslimmen we vandaag niet alleen de zorg, maar bieden we je ook grip op de uitdagingen van morgen.

Bekijk hiernaast wat we nog meer voor je kunnen betekenen.

Tenzinger Zorgapp

Met de Tenzinger Zorgapp heb je alle informatie die je nodig hebt altijd en overal letterlijk binnen handbereik. Of je nu intramuraal werkt of altijd onderweg bent: onze app helpt je soepel door je dag heen!

Lees meer
Lees meer

Medisch- en behandeldossier

Met de integratie van de medische- en behandelgegevens in het cliëntdossier geven we ons multidisciplinaire ECD een verdere verdieping. Iedereen werkt in één dossier.

Lees meer
Lees meer

Planning & Rooster

Een goede planning is noodzakelijk om te zorgen dat het zorgproces vloeiend verloopt. Fierit geeft je alle functies die je nodig hebt voor het opstellen van optimale roosters waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert en altijd de juiste specialisten aanwezig zijn.

wellbee

Omdat je het als zorgprofessional al druk genoeg hebt, is wellbee daar om jou te ontzorgen. wellbee is een innovatief online zorgverleners- en cliëntportaal. Eigenlijk is wellbee zoals gezondheidszorg moet zijn: vriendelijk, gemakkelijk en optimistisch.

Lees meer
Lees meer

Business Intelligence

De BI-oplossing van 6Gorilla’s verzamelt gegevens van onder andere financiën, personeel, productie en cliënten vanuit alle bronnen binnen de organisatie. Zo beschik je over een dashboard dat jouw zorgorganisatie richting kan geven om de kwaliteit van de zorg of de bedrijfsvoering te verbeteren.

Lees meer
Lees meer

Ook interessant voor jou

Brochure10 sep 2021

De 10 belangrijkste voordelen van het ECD Fierit

Met ons ECD Fierit worden alle zorg- en administratieve processen geoptimaliseerd en kunnen gegevens op een betrouwbare wijze en volgens wet- en regelgeving worden uitgewisseld.
Lees meer +
Whitepaper07 mrt 2021

Succesfactoren voor een positieve ECD-businesscase

Hoe leidt een ECD tot hogere efficiency, lagere kosten en hogere kwaliteit van zorg?
Lees meer +
Brochure13 sep 2021

Het Fierit Medisch- en behandeldossier

Met ons ECD Fierit worden alle zorg- en administratieve processen geoptimaliseerd en kunnen gegevens op een betrouwbare wijze en volgens wet- en regelgeving worden uitgewisseld.
Lees meer +

Wij zijn Fierit

De slimme partner voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  40+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Heb je vragen over Fierit?

Neem contact met ons op: