11 nov 2021

Zorginnovator Tenzinger lanceert Zorgverslimmer award

Tenzinger beloont bedenkers van slimme oplossingen voor de grootste zorguitdagingen.

De vraag naar zorg groeit, net als de kosten en het tekort aan personeel. Dit is niet meer op te lossen met meer geld of meer personeel. Voor deze uitdagingen heeft de zorg slimme oplossingen nodig in de vorm van algoritmes en voorspellers, vooral op het gebied van procesverbeteringen, technologie en data. Denk aan het inkorten van wachtlijsten in de jeugdzorg met big data. Of het voorkomen van dubbel administratiewerk met slimmere ECD’s.

24 nominaties

Slimme oplossingen geven zorgverleners tijd terug voor zorg. Dat is hard nodig. Met maar 24 uur in een dag en een zorgvraag die maar blijft groeien, telt elk uur. Daarom nomineert Tenzinger vanaf dit najaar elk jaar 24 Zorgverslimmers die kans maken op de Zorgverslimmer award.

Waarom de Zorgverslimmer award

Boris Hololtcheff CEO van Tenzinger: “De zorg staat voor immense uitdagingen. Daarom zijn er verslimmers nodig. Zorgverslimmers geven zorgpersoneel meer tijd en aandacht voor cliënten. Ze zorgen voor meer en beter inzicht in wat cliënten en zorgprofessionals nodig hebben. Ook maken ze de zorg alerter, proactiever en efficiënter. We zijn trots dat we een aantal mensen die al oplossingen voor grote zorguitdagingen hebben bedacht een podium kunnen bieden. Daarnaast hopen we met deze award iedereen in de zorg aan te sporen om mee te blijven denken en werken aan het verslimmen van de zorg. Er zijn nog veel meer slimme oplossingen nodig.”

Waar en wanneer?

Kandidaten voor de top 24 Zorgverslimmers kunnen worden aangemeld op zorgverslimmers.nl. Hier worden ook de 24 genomineerden bekend gemaakt. De uitreiking van de Zorgverslimmer award vindt plaats op 10 februari 2022.

Over Tenzinger

Tenzinger is bekend van onder andere Medicore, Fierit, Cure4 en 6Gorilla’s. In de care – ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ – is Tenzinger een bepalende speler bij het verslimmen van de zorg. Met cloud-gebaseerde ECDs, portalen, apps en innovatieve dienstverlening digitaliseert Tenzinger de zorg- en administratieve processen en maakt die efficiënt. Tenzinger verrijkt de data die in deze systemen wordt verwerkt; hiermee ondersteunt Tenzinger in toenemende mate beslissingen van (zorg)professionals en cliënten.

 

Update 10 februari 2022: Eerste Zorgverslimmer award uitgereikt aan psychiater Yvette Roke. Lees meer.