11 feb 2022

Eerste Zorgverslimmer award uitgereikt aan psychiater Yvette Roke

Yvette Roke, psychiater bij GGz Centraal, nam donderdag de Tenzinger Zorgverslimmer award 2021 in ontvangst. De award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de Tenzinger Zorgverslimmers Show. In de show kregen ook andere genomineerden de ruimte om hun zorgverslimmende ideeën over het voetlicht te brengen.

Yvette wint deze award voor de ontwikkeling van de app Stress Autism Mate (SAM). Deze app heeft ze ontwikkeld in samenwerking met haar cliënten met autisme. SAM meet de persoonlijke ervaringen van de gebruiker door vragen te stellen over diens activiteiten en de daarbij ervaren stress. Op basis hiervan geeft de app tips om de stress te verlagen. Door verschillende metingen gedurende de dag maakt SAM een patroon zichtbaar en leert de gebruiker zijn stress beter te hanteren.

Erkenning

In een eerste reactie zei Yvette het winnen van de award te beschouwen als een enorme erkenning voor het werk dat zij, haar team en de cliënten hebben verricht om deze app tot een succes te maken. “Zo’n award winnen betekent dat deuren open blijven gaan voor de ideeën die je onder de aandacht wilt brengen”, zei ze. En ideeën heeft ze genoeg. Inmiddels is er ook de STAPP@Work app, bedoeld voor zorgmedewerkers om hun mentale weerbaarheid te verbeteren en gezond te blijven werken. Door deze app commercieel op de markt te brengen, hoopt Yvette de SAM app en andere apps voor cliënten kosteloos voor hen beschikbaar te kunnen blijven stellen.

Het belang van innovatie

Tenzinger heeft de Zorgverslimmer award in het leven geroepen om de bedenkers van slimme oplossingen voor grote zorguitdagingen in het zonnetje te zetten. CEO Boris Hololtcheff: “Deze prijs geeft aandacht aan oplossingen die op een bepaalde plaats worden ontwikkeld, maar die ook op andere plaatsen waardevol kunnen zijn. Maar dat is het niet alleen. Wij kunnen als ICT-bedrijf wel denken dat wij de oplossingen kunnen bedenken die de zorgprofessionals nodig hebben, maar zo werkt het niet. We willen heel graag een waardevolle bijdrage leveren en we hebben veel kennis in huis om dat te doen, maar we kunnen het niet alleen. Die oplossingen moeten uit de praktijk komen. Met Tenzinger staan wij ten dienste van zulke ontwikkelingen.”

Over Tenzinger

Tenzinger verslimt de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg. In de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugd- en pleegzorg en GGZ is Tenzinger een bepalende speler bij het verbeteren en verslimmen van de zorg. Met ECD’s, portalen, apps, organisatieoptimalisatie en consultancy digitaliseert Tenzinger de zorg- en administratieve processen en maakt die efficiënt.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief