12 dec 2022

Tenzinger en Itzos zetten grote stappen in het ontsluiten van patiëntdata

Vorige week is het Fierit ECD succesvol gekwalificeerd met Itzos als Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) voor het ontsluiten van de BgLZ (BasisGegevensset Langdurige Zorg). Met deze kwalificatie kunnen instellingen hun data ontsluiten naar patiënten via PGO’s met een MedMij label.

Hiermee is een belangrijke mijlpaal in het VIPP-Inzicht programma behaald.

Itzos en Tenzinger werken al lange tijd samen; Itzos is namens Tenzinger de DVZA en ontsluit, naast de BgLZ uit Fierit, ook de BgGGZ (BasisGegevensset GGZ) uit Medicore voor hun GGZ-instellingen (als onderdeel van VIPP-GGZ) en volgend jaar dezelfde BgGGZ ook voor de vrijgevestigde praktijken (als onderdeel van VG Digitaal). Ook het ontsluiten van de BgZ (BasisGegevensset Zorg) voor zelfstandige klinieken vanuit Medicore is deze maand gekwalificeerd als onderdeel van VIPP5.

Hiermee is Tenzinger nu volledig gekwalificeerd om via Medicore de BgGGZ te ontsluiten voor GGZ-instellingen en de vrijgevestigde praktijken en de PDF/A en BgZ te ontsluiten voor de zelfstandige klinieken.

Samen met de vorige week behaalde kwalificatie voor het Fierit ECD een mooi totaalpakket!

Over Itzos

Izos verbindt data, technologie en mensen met innovatieve oplossingen en services waaronder data management, integratie, beheer en DVZA-as-a-Service.