Triple-C

Triple-C - Het behandelmodel voor een betekenisvol leven

Wat is Triple-C?

Triple-C is een innovatief behandelmodel dat gericht is op het bevorderen van menswaardigheid en het creëren van betekenisvolle levens. Hier geven we inzicht in de principes en voordelen van Triple-C en laten we zien hoe je het Triple-C model kunt implementeren binnen het ECD, zodat eindgebruikers hierop kunnen reageren.

Triple-C staat voor Cliënt-Competentie-Coach en is een revolutionair behandelmodel dat is ontwikkeld om mensen met een (verstandelijke) beperking of gedragsproblemen een gewoon leven te laten ervaren. In plaats van te worden afgeleid door uiterlijk gedrag, richt Triple-C zich op de individuele behoeften van cliënten en biedt het een betekenisvolle invulling van hun dagelijkse activiteiten op het gebied van zorg, wonen, werk en vrije tijd. Door het verminderen van spanning, stress en probleemgedrag, stelt Triple-C cliënten in staat om een normaal leven te leiden.

De voordelen van

Triple-C

 • Verbeterde levenskwaliteit: Door te focussen op menselijke behoeften en een onvoorwaardelijke begeleiding te bieden, stelt Triple-C cliënten in staat om hun dag betekenisvol in te vullen, wat resulteert in een hogere levenskwaliteit.
 • Vermindering van probleemgedrag: Triple-C beschouwt probleemgedrag als een signaal van onvervulde behoeften. Door deze behoeften aan te pakken kunnen spanningen en probleemgedrag beduidend verminderen.
 • Wetenschappelijk onderbouwd: Triple-C is ontwikkeld door ASVZ en wordt intensief gebruikt in de praktijk. Onderzoek naar de effectiviteit van Triple-C wordt uitgevoerd door ASVZ en Tilburg University, waardoor het behandelmodel wetenschappelijk is onderbouwd.

Triple-C in Fierit een digitale oplossing

Triple-C is in Fierit ontwikkeld in samenwerking met ASVZ, en is gestandaardiseerd voor gebruik binnen zorginstellingen. Fierit biedt slimme ondersteuning, een passende workflow en een planstructuur om de doelen en acties vanuit Triple-C te rapporteren. Met digitale ondertekening en toegang via de Tenzinger Zorgapp kunnen plannen eenvoudig bekeken en opgevolgd worden.

Randvoorwaarden voor succesvol gebruik van Triple-C in Fierit

 • Gebruik van workflow en takenlijst: Maak gebruik van de workflow en takenlijst in Fierit voor een effectieve signalering en opvolging van acties.
 • Autorisaties per rol: Zorg ervoor dat taken worden toegewezen aan de juiste gebruikersgroep.

Wij zijn Fierit

De slimme partner voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  40+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Vragen over Triple-C?

Stel hier je vraag:

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Tenzinger privacy statement.