OMAHA in Fierit

OMAHA - Een krachtig kader voor zorgclassificatie

Wat is OMAHA?

OMAHA (Outcome and Assessment Information Set) is een bewezen classificatiesysteem in de thuiszorg dat wijkverpleegkundigen helpt de behoeften van hun cliënten te identificeren, zorgplannen op te stellen en de resultaten te meten. Het biedt gestandaardiseerde terminologie, in het kader van eenheid van taal, zodat informatie over cliënten op een consistente en transparante manier kan worden vastgelegd. Hierdoor verbetert de samenwerking tussen de wijkverpleegkundigen en andere hulpverleners in het netwerk van de cliënt. Immers de trend in de zorg is dat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Hierdoor komt de focus te liggen op samenwerking.

De synergie tussen OMAHA en Fierit

Door OMAHA op te nemen in het ECD-Fierit, ontstaat een krachtige synergie waardoor zorginstellingen geavanceerde zorg kunnen leveren. Met behulp van OMAHA in Fierit kunnen fysieke, psychosociale en omgevingsfactoren van een cliënt worden geëvalueerd. Deze informatie wordt naadloos vastgelegd in Fierit, waardoor zorgteams een holistisch beeld van de cliënt krijgen. De informatie die in het Fierit-ECD is vastgelegd, kan tevens ook getoond worden in de Tenzinger zorgapp, het cliënten- en verwantenportaal, een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) en gebruikt worden voor eOverdracht.

 

Voordelen voor zorginstellingen

 • Verhoogde efficiëntie: met de gestandaardiseerde OMAHA-classificaties kunnen zorgverleners informatie sneller vastleggen en ophalen. Dit bespaart kostbare tijd en verbetert de workflow van zorgprofessionals.
 • Kwaliteitsverbetering: de combinatie van OMAHA en Fierit leidt tot verbeterde kwaliteit van zorg. Door nauwkeurige beoordelingen en persoonsgerichte zorgplannen kunnen zorgverleners gerichter en effectiever werken.
 • Betere gegevensanalyse: Fierit biedt geavanceerde rapportagetools waarmee zorginstellingen trends en patronen in de zorgresultaten kunnen analyseren. Zowel op het niveau van de individuele cliënt als over populaties. Dit helpt bij het identificeren van gebieden die mogelijk verbeterd kunnen worden.

"OMAHA is al jarenlang het toonaangevend instrument in de thuiszorg en draagt bij aan passende zorgverlening"

Waarom OMAHA in Fierit?

 • Fierit biedt zorginstellingen de mogelijkheid om naast de OMAHA-methodiek ook andere methodieken te ondersteunen in Fierit.
 • De kracht van Fierit ligt in de ondersteuning van de Plan-Do-Check-Act cyclus met het OMAHA-assessment voor het opstellen, bijstellen en evalueren van zorgplannen. Het automatisch gegenereerde plan met aandachtsgebieden, doelen en acties kan worden gekoppeld aan de module planning en agenda. Zo kunnen OMAHA-activiteiten direct worden ingepland. Dit proces (Zorgplan = Planning = Realisatie) vermindert de registratielasten. Daarnaast genereert de takenlijst van Fierit automatisch een taak voor plan-evaluatie.

Winnende combinatie voor zorginstellingen

OMAHA in Fierit is een winnende combinatie voor zorginstellingen die streven naar kwaliteitszorg, efficiëntie en een betere samenwerking tussen zorgteams. Door de synergie tussen het bewezen OMAHA-classificatiesysteem en het Fierit-platform kunnen zorgprofessionals zich richten op wat het belangrijkst is: het verbeteren van de levens van hun cliënten. Bereid jouw zorginstelling voor op de toekomst met OMAHA in Fierit!

Meer info

Wij zijn Fierit

De slimme partner voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  40+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Benieuwd hoe jij OMAHA kan inzetten?

Vraag een demo aan:

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Tenzinger privacy statement.