22 sep 2020

Trots op Team Tenzinger

Afgelopen weekend was het eindelijk zover: de Socialrun. Er deden 45 teams mee aan deze bijzondere editie van de Socialrun om aandacht te vragen voor openheid rondom psychische aandoeningen. Team Tenzinger heeft gekozen om een 24 uurs marathon te volbrengen op hometrainers en loopbanden. Zij finishten gistermiddag om 13.00 uur nadat ze in 24-uur maar liefst 1860 kilometer bij elkaar hebben gelopen en gefietst. Het team bestond uit collega’s van Medicore, Cure4, Fierit en Vitaalpunt, de organisaties van onze holding Tenzinger.

Klaar voor de start

Afgelopen zaterdag werd om 13.00 uur het startschot gelost door Siep Kosse, directeur Marketing Tenzinger, en Rob den Heijer, teamcaptain van Team Tenzinger. Vanaf dat moment werden er twee loopbanden en  twee hometrainers/Tacx systemen continu in beweging gehouden door een teamlid. Elk teamlid was ingedeeld in tijdsblokken, zo kon er geen moment een loopband of fiets onbemand zijn.

Om de 24-uur vol te kunnen houden werd het team verwend door de koks van het Basecamp team met een pasta en een heerlijk gebakken eitje in de ochtend. Daarnaast dreunde op de achtergrond opzwepende muziek van onze eigen dj’s Gillian en Dennis. Zij waren 24-uur lang live te volgen via Socialrun.tv.

Go team

We gingen heel enthousiast van start zoals je kunt zien in de grafiek. Helaas kregen we aan het einde van de dag te horen dat een aantal deelnemers niet konden lopen waardoor we noodgedwongen voor plan B moesten gaan. Alle ’reservisten’ werden ingeschakeld om zo de deelnemende lopers niet over te belasten. Gedurende de nacht werd het logischerwijs steeds vermoeiender voor alle deelnemers.

Hier zie je dan ook een kleine daling. Maar bij de eerste ochtendgloren zie je dat de grafiek weer omhoogschiet. Het einde is in zicht en dat geeft nieuwe energie. Ook krijgen we versterking van nieuwe collega’s die even een uurtje kwamen meetrappen of lopen. Zo kwam het eindresultaat op: 450 kilometers hardlopen en het totaal aantal kilometers op 1860km.

Dankzij al deze inspanningen heeft Team Tenzinger ruim € 2.700 euro opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan diverse initiatieven die openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen en de heersende taboes doorbreken.

Wij zijn ontzettend trots op deze uitzonderlijke prestatie van Team Tenzinger tijdens deze bijzondere editie van de Socialrun. Speciale dank gaat uit naar het Basecamp team dat de verzorging van het team op zich heeft genomen en uiteraard ook dank aan alle anderen die mee hebben geholpen met de organisatie en met aanmoedigingen ter plekke en op afstand.

Bedankt Socialrun

Frank en Nienke ontzettend bedankt voor dit geweldige evenement. Ook bedanken we alle vrijwilligers van de techniek die ervoor hebben gezorgd dat wij live te zien waren op Socialrun.tv.

Bekijk nu alvast een voorproefje van de aftermovie. De volledige versie volgt snel!