11 mrt 2021

Tenzinger versterkte board met Peter Hoppener

IT- en zorgdata innovator Tenzinger versterkt haar board met de benoeming van Peter Hoppener als non-executive boardmember. Met het aantrekken van Peter wordt krachtig ingezet op het toevoegen van praktische gezondheidszorgkennis.

Peter heeft meer dan 36 jaar bestuurservaring binnen de zorg. 18 jaar vanuit het bedrijfsleven en 18 jaar in de zorg zelf. Zo was hij onder andere voorzitter van de Raad van bestuur bij Alrijne Zorggroep, Vivent en Sint Maartenskliniek, Directievoorzitter divisie Zorg bij VGZ, bestuurslid bij Treant Zorggroep en Director bij Medicinfo. Sinds enkele jaren vervult hij die functies op interim-basis.  Momenteel vervult hij ook de rol van Lid Raad van Commissarissen bij Huisartsen Eemland. Peter vult aan: “Mijn combinatie aan ervaring is zeer breed: variërend van het medische bedrijfsleven tot ziekenhuiszorg, wijkverpleging, revalidatie en zorgverzekeringen: in bijna alle sectoren binnen de zorg heb ik bestuurservaring opgedaan. IT viel als bestuursvoorzitter altijd in mijn portefeuille en heeft altijd mijn interesse gehad. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om gevraagd – en ongevraagd – advies te geven binnen Tenzinger en te dienen als klankbord.”

“Het bedrijfsleven heeft geen monopolie op efficiëntie”

Peter vervolgt: “In de zorg is efficiency lange tijd een vies woord geweest. Hierin is gelukkig een grote verschuiving gaande. Het gaat nu over kwaliteit en effectiviteit. Ga je bereiken waarom je op aarde bent en doe je dit efficiënt, om zo min mogelijk te verspillen? De hoeveelheid geld is beperkt en hoe efficiënter je bent, hoe meer patiënten je goede zorg kunt verlenen. Het is geen monopolie van het bedrijfsleven om naar efficiëntie te kijken. En het gaat daarbij niet alleen om financiën, maar het draagt ook bij aan goed werkgeverschap: als zorginstelling ga je het winnen wanneer je voor medewerkers een professionele en efficiënte werkomgeving inricht en daarmee administratieve lasten verlicht, daardoor zij meer tijd hebben voor echte zorg verlening. IT  speelt hierin een strategische rol.

Ecosysteem

De ecosysteem visie van Tenzinger is wat Peter betreft een schot is in de roos. “Ik heb sinds de jaren 90 alle ontwikkelingen op het gebied van IT in de zorg meegemaakt: van zelf gebouwde oplossingen in de jaren 90, tot de opkomst van professionele software ontwikkelaars en nu alle standaardpakketten. De volgende stap is één ecosysteem, waarin data uit al die losse pakketten uit het ICT-landschap van de zorginstelling in één overkoepeld zorgdata-ecosysteem met elkaar in verbinding wordt gebracht. Dit draagt ook bij aan de betrouwbaarheid van de data, wat weer cruciaal is voor het declareren van zorg. Tenzinger loopt hierin voorop.”

Enthousiasme en gedrevenheid

Boris Hololtcheff, CEO Tenzinger: “We hebben in Peter Hoppener een bestuurder gevonden met jaren bestuurservaring in veel van de sectoren waarop wij ons richten. Hij brengt een enorme schat aan kennis met zich mee, zowel op het gebied van zorg als in financiën en zorgverzekeraars. Daarnaast is Peter een zeer enthousiasme, gedreven en betrokken gesprekspartner.”

Peter besluit: “Ik heb er erg veel zin in. Tenzinger is een fantastische organisatie met een uitdagende en inspirerende ambitie!”

Peter Hoppener @ LinkedIn