25 mei 2020

Kwart actieve patiënten Annatommie mc ingelogd op wellbee cliëntportaal

Annatommie mc werkt al jaren met Medicore en het wellbee zorgverlenersportaal. Vanaf februari dit jaar gebruikt Annatommie mc ook het wellbee cliëntportaal. Sinds maart zijn er 4600 actieve patiënten uitgenodigd om in te loggen op het wellbee cliëntenportaal. Voor de VIPP2 subsidie is het nodig aantoonbaar te maken dat 10% van de actieve afspraken daadwerkelijk inlogt op het cliëntportaal. Ruim 23% heeft nu ingelogd! Een resultaat waar Annatommie mc blij mee is en wat perspectief biedt op een digitale toekomst voor al hun patiënten.

Jos Winters is Functioneel beheerder bij Annatommie mc. Hij is tevreden over de resultaten tot nu toe. “We merken bijvoorbeeld bij ons Klant Contact Center dat het aantal telefoontjes over data en tijdstippen van afspraken is afgenomen sinds we het wellbee cliëntportaal gebruiken. Patiënten kunnen nu snel en makkelijk zelf in wellbee zien wanneer zij een afspraak hebben en hoe laat ze worden verwacht.”

Dossierexport nu sneller en simpeler

Het grootste voordeel voor zowel patiënten als de organisatie is dat het proces rondom het aanvragen van een dossierexport met diagnostiek en bijvoorbeeld foto’s nu veel simpeler en sneller is.

Jos Winters: “Voorheen was het heel omslachtig. Patiënten konden een dossierexport –  voorzien van legitimatiebewijs – aanvragen, en kregen dan hun dossier gebrand op een CD per post toegestuurd. Nu vullen patiënten via de website van Annatommie mc een formulier in waarmee ze hun dossier, foto’s en/of MRI-scan opvragen. Binnen een dag ontvangen patiënten in wellbee een link waarmee ze dit in kunnen zien! De verificatie met paspoort is niet meer nodig, omdat we door de twee-factor-authenticatie (2FA) in wellbee al zeker weten dat de gegevens naar de juiste persoon gaan. Ook onze patiënten reageren hier heel positief op. Waar zij eerst moesten wachten op de CD per post, kunnen zij nu alles binnen een dag online inzien in wellbee. Wanneer ze maar willen!”

Het is een interne omschakeling geweest bij Annatommie mc, waarbij het enthousiasme van alle medewerkers een belangrijke factor was voor het succes. “Als je als medewerker de patiënt weet te motiveren en het interne proces is geregeld, dan is dat reden tot succes,” benadrukt Annatommie mc. “Het wellbee cliëntportaal geeft Annatommie mc zicht op een wereld waarbij de zorg kan aansluiten met online oplossingen.”

VIPP2 subsidie cliëntportaal

Voor de VIPP2 subsidie is het nodig aantoonbaar te maken dat 10% van de actieve afspraken daadwerkelijk inlogt op het cliëntportaal. VIPP is het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional van het Ministerie van VWS.

Over Annatommie mc

Annatommie mc is ‘de medisch specialist in beweging’ en biedt verzekerde zorg ter voorkoming en genezing van bewegingsklachten. In negen medische centra in het land bieden zij met multidisciplinaire medische teams patiënten dagelijks hoogstaande en doelgerichte orthopedische zorg, van diagnose tot aan herstel.