10 mrt 2023

Zorgverslimmer award 2023

Jeroen Slootmans wint Zorgverslimmer award 2023

Innovator in jeugd- en dementiezorg Jeroen Slootmans is door de jury van initiatiefnemer Tenzinger unaniem verkozen tot Zorgverslimmer van het jaar 2023. Dit werd gister bekendgemaakt tijdens het Zorgverslimmers Festival van Tenzinger in DeFabrique in Utrecht. Hij ontving de award uit handen van Yvette Roke, die de award in 2022 won.

Kansband

Jeroen Slootmans is bestuurder van jeugdzorgorganisatie Topaze. Vanuit zijn overtuiging dat technologie de zorg kan verbeteren, ontwikkelde hij de Kansband. Dit armbandje met GPS-tracker is bedoeld voor jongeren die in de gesloten jeugdzorg terecht dreigen te komen. Zo is altijd te zien of de jongere op tijd is aangekomen op school of bij de voetbaltraining. Afhankelijk van de locatie worden de juiste mensen geïnformeerd dat de jongere de gemaakte afspraken nakomt. Hierbij wordt gewerkt met groene en rode zones.

Omarmband

In het verlengde hiervan ontwikkelde Jeroen vervolgens de Omarmband, waarmee naasten altijd weten waar een thuiswonende oudere met dementie zich bevindt. Voor dezelfde doelgroep is CLAIRE, een platform waarop zorgprofessionals en mantelzorgers communiceren, rapporteren en afspraken maken, gekoppeld aan het EPD of ECD van de zorgverleners. Analyse van de gegevens met behulp van AI biedt inzicht in hoe snel iemand achteruitgaat. Ook toont het direct het effect van verandering in medicatie op het welzijn van ouderen met dementie.

Publiekswinnaar

Naast de jurywinnaar werd tijdens het Zorgverslimmers festival ook de publiekswinnaar bekendgemaakt. Dit is Anneloes van den Broek, klinisch psycholoog en P-opleider bij GGZ Breburg. Zij won de publieksprijs voor haar project ‘Vergeet jezelf niet als je voor een ander zorgt’, om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van zorgmedewerkers.

Innoveren doe je niet alleen

Tenzinger heeft het initiatief van de Zorgverslimmer award in het leven geroepen om aandacht te geven aan slimme ideeën die de zorg structureel kunnen verbeteren. “Innoveren doe je niet alleen”, zegt Tenzinger CEO Boris Hololtcheff. “Samen kunnen we slimmer werken. Daarom geven we met de Zorgverslimmer award graag een podium aan iedereen die daarvoor goede ideeën heeft.”

Dit vind je misschien ook interessant

Whitepaper21 mrt 2020

Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren?
Lees meer +
Klantverhaal12 jul 2022

Forta maakt zorg efficiënt en voorspelbaar met data

Zou het niet mooi zijn als je al heel vroegtijdig kunt voorspellen in welk zorgtraject een cliënt terecht komt en hoelang de behandeling gaat duren? Dit is een van de stippen op de horizon waar het FortaNetwerk met hulp van 6Gorilla’s naar toe werkt. Hoe verloopt dat traject en waar staat Forta nu?
Lees meer +
Opname23 sep 2022

Opname | Zorginhoudelijke ondersteuning door data science

In het webinar vertellen we over hoe data science zorgprofessionals kan helpen in de dagelijkse werkzaamheden aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Lees meer +