15 jan 2021

COVID-19 vaccinatie formulier beschikbaar

Op 6 januari 2021 is de landelijke COVID-19 vaccinatie gestart. Als eerste worden alle mensen die in de zorg werken gevaccineerd en hierna volgen bewoners van verpleeghuizen en gehandicaptenorganisaties. Wij hebben het COVID-19 vaccinatie formulier ontwikkeld en beschikbaar gesteld in ons ECD. Dit formulier is gebouwd volgens de landelijke vaccinatie ZIB en kan voor alle vaccinaties gebruikt worden. Voor de COVID-19 zijn extra vragen toegevoegd zodat deze voldoet aan de landelijke eisen voor de aanlevering.

In het formulier worden de volgende zaken vastgelegd: de toestemmingen, het middel en het batchnummer. De hervaccinatie wordt hierin ook geborgd. Twee dagen van te voren verschijnt er een pop-up melding dat de hervaccinatie eraan zit te komen en deze wordt automatisch toegevoegd in de takenlijst.

 

Voor wie?

Al onze klanten kunnen gebruik maken van dit formulier en daarmee de vaccinaties registreren.

 

Wanneer?

Het RIVM heeft bij ons aangegeven dat aan het eind van deze week de eerste vaccins worden uitgeleverd aan zorgorganisaties. Het vaccineren van cliënten kan dan beginnen.

 

Hoe werkt het proces?

Het aanleveren van de rapporten aan het RIVM zal waarschijnlijk via ZorgMail gebeuren of via een CSV bestand aan te leveren via een SFTP server (beveiligde omgeving). De exacte manier van aanleveren is nog niet vastgesteld door het RIVM. Zodra hier helderheid over is zullen we onze klanten hiervan op de hoogte brengen.

 

Hoe kun je hier gebruik van maken?

Het COVID-19 vaccinatie formulier staat in de BP omgeving. Als jullie gebruik willen maken van dit formulier dan kun je contact opnemen met ons Servicebureau via: servicebureau@fierit.nl. Het Servicebureau zal dan contact met je opnemen.

 

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben hierover, stuur ons dan gerust een mail of neem contact op met je accountmanager.