Zorgplannen in Fierit

Module Zorgpad Stervensfase in Fierit

Wat is de module Zorgpad Stervensfase?

De module ‘Zorgpad Stervensfase’ binnen het Fierit Elektronisch Cliëntendossier (ECD) is speciaal ontwikkeld om de zorg voor cliënten in de laatste levensfase te verbeteren. Dit zorgpad is een onmisbaar hulpmiddel voor zorgverleners om de kwaliteit van de palliatieve zorg te verhogen. Daarnaast is dit een hulpmiddel om er verzekerd van te zijn dat de wensen en behoeften van de stervende cliënt en diens naaste verwanten centraal staan.

De module helpt zorgteams gestructureerd en methodisch te werken door het vastleggen van specifieke doelen, interventies en observaties die relevant zijn in de stervensfase. Het biedt richtlijnen voor symptoom-management, zoals het omgaan met pijn, benauwdheid, en onrust. Daarnaast ondersteunt de module zorgverleners in het maken van ethische overwegingen en beslissingen.

Menswaardige zorg in de laatste levensfase

Een belangrijk aspect van de module is de communicatiefunctie: deze zorgt voor een heldere verslaglegging en overdracht tussen verschillende zorgverleners. Hierdoor heb je continuïteit van zorg en ook de garantie dat alle betrokken partijen – inclusief familie en andere naasten – goed zijn geïnformeerd over het zorgproces.

De module Zorgpad Stervensfase in het Fierit-ECD is niet alleen een tool voor administratie, maar ook een middel om de menselijkheid en waardigheid in de laatste levensfase te ondersteunen. Het draagt bij aan een passende, respectvolle en empathische benadering, waardoor de laatste dagen van de cliënt zo comfortabel mogelijk kunnen worden gemaakt.

De module kan worden ingezet in zowel de intramurale als de extramurale setting.

Meer info

Wij zijn Fierit

De slimme partner voor menselijke zorg.

  • Dé zorgverslimmers

    40+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

  • 15+ jaar ervaring in digitalisering

    In ouderenzorg en gehandicaptenzorg

  • 170.000 zorgverleners

    Maken gebruik van onze oplossingen

Meer weten over Zorgpad Stervensfase?

Stel hier je vraag:

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Tenzinger privacy statement.