Terug naar alle eventsWebinar28 Oct10:00

Webinar

Recht in de langdurige zorg

Dankzij wet- en regelgeving zijn er veel zaken goed geregeld binnen ons zorgstelsel. Sinds 1 januari 2020 zijn we twee wetten rijker: de Wzd voor de langdurige zorg en de Wvggz binnen de geestelijke gezondheidszorg. Beiden regelen onvrijwillige zorg, maar binnen een ander segment. Door deze ‘verzuiling’ vallen sommige cliënten echter tussen wal en schip. Helaas komen we nog steeds schrijnende gevallen tegen in de zorg en krijgen niet alle cliënten de zorg die ze nodig hebben omdat ze niet het ‘juiste label’ hebben.

Tijdens dit webinar op donderdag 28 oktober om 10:00 uur duiken we samen met Brenda Frederiks in de wereld van het recht binnen de langdurige zorg. Brenda is jurist en gezondheidswetenschapper en al sinds 1998 betrokken bij de rechten van kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie. Zij zal haar expertise op het gebied van vrijheidsbeperking en de langdurige zorg met ons delen.

Brenda gaat in gesprek met Heike Brandes van Tenzinger. Heike is productmanager van onder andere het ECD Fierit en verantwoordelijk voor de content rondom onvrijwillige zorg binnen het ECD. In samenspraak met verschillende zorgorganisaties is de module Wzd ontwikkeld om de wet- en regelgeving zo goed mogelijk te vertalen voor de zorgprofessionals die uitvoering moeten geven aan deze wet.

De verbinding tussen de wetenschap en praktijk
In dit interactieve webinar leggen Brenda en Heike de verbinding tussen wetenschap en praktijk en denken mee over de wijze waarop zorgorganisaties zo zorgvuldig mogelijk om kunnen gaan met de rechten van kwetsbare personen. We duiken de praktijk in met een aantal casussen uit de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Hiernaast delen we alle ins en outs over de Wzd en hoe we er op dit moment voor staan. Zo ben je na het volgen van dit webinar ook volledig op de hoogte van alle wijzingen die er nog aankomen.

Meld je aan voor het webinar

Sprekers

Heike Brandes (Productmanager bij Tenzinger) + Brenda Frederiks (Jurist en gezondheidswetenschapper)