Zorgprestatiemodel

Van theorie naar implementatie

Zorgprestatiemodel

Sinds 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel de nieuwe bekostiging voor de GGZ en forensische zorg (FZ). Voor deze nieuwe bekostiging gelden eenvoudige regels en duidelijke nota’s. Met eerlijke vergoedingen voor gepaste zorg. En met niet meer administratie dan nodig is.

De belangrijkste verandering is dat het zorgprestatiemodel uitgaat van het principe: planning = realisatie, tenzij. Dit betekent dat zorgverleners niet meer hoeven vast te leggen dat ze een cliënt op consult hebben gehad, dat volgt al automatisch uit de planning. De belangrijkste tenzij is een no-show of als je bij een individueel consult meer dan 30 minuten afwijkt van de geplande tijd.

Neem contact op

Neem contact opNeem contact op

6Gorilla’s Controleplatform

De overgang naar het Zorgprestatiemodel is voor behandelaren en zorgadministratieve medewerkers geen eenvoudige verandering. Maandelijkse facturatie vraagt om real-time inzicht en de mogelijkheid om snel correcties door te voeren, dat is precies wat het Controleplatform van 6Gorilla’s biedt.

Met het Controleplatform kan je vanuit één overzicht foutieve registraties inzien en klik je direct door naar je EPD om de correctie door te voeren. Het dashboard biedt vele inzichten zoals een overzicht van de nog te factureren omzet per maand maar denk ook aan de registraties die uitvallen of extra aandacht nodig hebben.

Lees meer

Video M.D.O. aanpak

De afgelopen maanden hebben onze consultants organisaties begeleid met de nodige aanpassingen en optimalisaties in processen en ICT. Onze multidisciplinaire teams bestaan uit consultants met een ICT-achtergrond, consultants die ervaren zijn in het optimaliseren en implementeren van bedrijfsprocessen en consultants die betrokken zijn geweest bij de zorginhoudelijke ontwikkeling van de oude en nieuwe bekostiging van de GGZ.

Meer over het Zorgprestatiemodel

Whitepaper16 feb 2021

Zorgprestatiemodel: leren van simuleren

De implementatie van het zorgprestatiemodel staat voor de deur. In de whitepaper ZPM Leren van simuleren lees je hoe simuleren werkt.
Lees meer +
Whitepaper28 okt 2020

Zorgprestatiemodel: van theorie naar implementatie

Het zorgprestatiemodel is vanaf 2022 de nieuwe bekostiging voor GGZ en forensische zorg (FZ).
Lees meer +
Whitepaper14 apr 2020

Administratieve lastenverlichting by Design

De introductie van Horizontaal Toezicht in de GGZ in combinatie met het nieuwe zorgprestatiemodel biedt een unieke kans, namelijk het verlichten van administratieve lasten ‘by Design’.
Lees meer +

Wij zijn Fierit

De slimme partner voor menselijke zorg.

  • Dé zorgverslimmers

    40+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

  • 15+ jaar ervaring in digitalisering

    In ouderenzorg en gehandicaptenzorg

  • 170.000 zorgverleners

    Maken gebruik van onze oplossingen

Bekijk profielBekijk profiel

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op.