Opname22 jun 2021

Maak optimaal gebruik van de subsidieregeling

Voor zorgorgorganisaties die actief zijn in de VVT en gehandicaptenzorg is het mogelijk om subsidieaanvragen in te dienen voor digitaliseringsinitiatieven. Het ministerie van VWS heeft aangegeven dat subsidieregeling InZicht (Versnellingsprogramma gegevensuitwisseling Langdurige Zorg) opnieuw is opengesteld. Mocht je in aanmerking komen voor deze subsidie dan moet de aanvraag vóór 1 september 2021 ingediend zijn.

Bekijk profielBekijk profiel

Programma InZicht
Het doel van InZicht is om zorgorganisaties te helpen om standaard digitale uitwisseling van gegevens met andere zorgverleners, cliënten of hun verwanten mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat dubbele registratie niet meer nodig is en het voorkomt veel fouten. Zo hebben zorgprofessionals meer tijd en aandacht over voor hun cliënten. Ook voor cliënten en verwanten heeft deze uitwisseling van gegevens voordelen. Zo hebben zij veel meer regie over hun eigen zorgproces.

De Regeling InZicht bestaat op dit moment uit twee modules:
1. Module PGO: het ontsluiten van gegevens naar en werken met Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (dit is een verplichte module).
2. Module eOverdracht: het elektronisch uitwisselen van gegevens in de verpleegkundige overdracht.

De subsidie voor de bovenstaande modules t bedraagt maximaal 200.000 euro per module en per organisatie.

Uitwisseling van gegevens geen keuze meer
Als Tenzinger vinden wij dit een belangrijk onderwerp en werken wij nauw samen met partijen die dit mogelijk maken. Zo hebben wij de afgelopen 1,5 jaar actief deelgenomen aan de zogenoemde ‘Proeftuinen InZicht’ en hebben we al ervaring opgedaan met het uitwisselen van gegevens (eOverdracht, PGO, medicatie). We vinden het belangrijk om onze opdrachtgevers hierin mee te nemen. In de toekomst is het uitwisselen van gegevens namelijk geen keuze meer, maar wetgeving. Denk bijvoorbeeld ook aan het invoeren van de Wet Elektronische gegevensuitwisseling, die naar verwachting dit jaar nog van kracht wordt.

Bekijk de opname van het webinar terug
Het kan zijn dat je als zorgorganisatie vragen hebt over de subsidieregeling of de aanpassingen die nodig zijn in Fierit om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidieregeling. Tijdens dit webinar nemen onze sprekers je mee in de belangrijkste en meest gestelde vragen vanuit zorgorganisaties:

• Hoe werkt de subsidieaanvraag voor Programma InZicht?
• Wat komt er allemaal op ons af en waar moeten we rekening mee houden?
• Wat is de doorlooptijd?
• Hoe gaan andere zorgorganisaties hiermee om en wat zijn hun ervaringen?

Sprekers
Gerben de Ruiter – Product Manager Fierit bij Tenzinger
Roel Barelds – Product Manager Interoperability & Standardization bij Tenzinger
Ad Verschoor – Eigenaar bij Omniconnect. Heeft als consultant bij zorgorganisaties Koraal en Dichterbij een plan ontwikkeld voor de subsidieregeling.
Bonne Beenen – Commercieel Directeur bij Itzos. Itzos helpt met de transformatie naar datagedreven organisaties.

Na het bekijken van deze opname ben je volledig op de hoogte wat de subsidieregeling inhoudt en heb je handvatten gekregen om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Bekijk de opname

Vul onderstaand formulier in en ontvang de opname van het webinar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!