Opname23 nov 2021

Opname

Het gewone leven ervaren dankzij Triple-C

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor veel mensen met een (verstandelijke) beperking en gedragsproblemen is gewoon leven verre van vanzelfsprekend. Het behandel- en organisatiemodel Triple-C is erop gericht dat ook zij ‘het gewone leven’ ervaren. De drie C’s staan voor: Cliënt, Coach en Competentie. Door menselijke behoeften als uitgangspunt te nemen, zorg je ervoor dat spanningen, stress en probleemgedrag afneemt.

Bekijk profielBekijk profiel

Bekijk de opname

Hans van Wouwe (Hoofd behandeling bij ASVZ) is grondlegger van Triple-C en heeft onlangs samen met zijn collega Dick van de Weerd het boek ‘Triple-C, tot hier en verder’ uitgebracht. ‘In de medische traditie zijn we gewend om te diagnosticeren, classificeren en labelen. Dat zie je in de gehandicaptenzorg, maar ook in de jeugdzorg en de psychiatrie. De focus ligt op de stoornis, niet op de mens. Bij Triple-C ligt de focus niet op wat iemand heeft, maar op wat iemand nodig heeft.’

In dit webinar ging Heike Brandes (Product manager bij Tenzinger) in gesprek gegaan met Hans, die zijn kennis en ervaring heeft gedeeld die zij de afgelopen dertig jaar hebben opgedaan. Hij nam ons mee in de visie achter Triple-C en vertelt meer over hoe dit een stroming is geworden bij tientallen zorgorganisaties in ons land.

Sprekers

Heike Brandes (Productmanager bij Tenzinger) + Hans van Wouwe (Hoofd behandeling bij ASVZ)

Kijk het webinar terug

Na het versturen van het formulier ontvang je een link om het webinar terug te kijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!