Opname18 mei 2021

Dutch Health Week

Van dinsdag 18 t/m 21 mei was de Dutch Health Week, hét grootste online event voor professionals in de zorg.

Het thema ‘Let’s improve health together’ is ons op het lijf geschreven. Wij verbeteren en verslimmen de zorg elke dag. Tijdens de Dutch Health Week lieten we dit tijdens onze interactieve sessies zien.

Ben jij benieuwd naar onze sessies? Bekijk ze hieronder!

De Ideale zorgorganisatie: Bestuurders met lef zijn aan zet!

Itske Lindhout – Manager Strategic Consultancy & Programmamanager

Mensen worden steeds ouder, de zorgvraag neemt toe, technologische ontwikkelingen vragen om investeringen, maar de budgetten stijgen nauwelijks. Zorgorganisaties staan voor enorme uitdagingen, die ze alleen aan kunnen als ze gezond en in balans zijn. Tenzinger heeft een visie en concept ontwikkeld waarmee jouw organisatie integraal gediagnostiseerd en in balans gebracht kan worden: De Ideale Zorgorganisatie (IZO). In deze break-out sessie vertellen we wat het concept inhoudt en hoe we de stand van zaken in jouw organisatie kunnen meten via onze quickscan en scorecard. Woon deze online sessie bij en hoor hoe we bij jou de diagnose kunnen stellen.

Ga naar de opname

Regeldruk binnen de langdurige zorg

Heike Brandes – Productmanager

Al jaren gaat de zorg gebukt onder zware regeldruk. Zorgmedewerkers brengen in verhouding veel tijd door achter de computer, tijd die we veel liever besteed zien aan cliënten en patiënten. Daarom is er al meerdere jaren aandacht voor het verlagen van die regeldruk. Maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken van regeldruk? Welke oplossingen zijn er al voorhanden en wat is het effect van de maatregelen die tot nu toe zijn genomen? In deze break-out sessie neemt Heike Brandes je mee langs deze vragen.

Ga naar de opname

Trends en ontwikkelingen in de zorgmarkt
Quintijn Aman – Business Consultant

Binnen de zorgmarkten waar Tenzinger actief in is GGZ, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Ouderenzorg, zien we verschillende trends en ontwikkelingen. Deze trends en ontwikkelingen hebben we onderverdeeld in verschillende thema’s, denk aan: digitalisering, vergrijzing en samenwerking. Graag delen we dit met jullie en daarnaast zijn we benieuwd of jullie deze trends en ontwikkelingen herkennen. We willen niet alleen wat brengen, maar graag ook wat halen dus interactie via de chat is erg waardevol!

Ga naar de opname

Positieve Gezondheid in de praktijk
Arriejanne Brouwer – Manager Productmanagement
Machteld Huber – Arts/Onderzoeker en oprichter IPH

In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan. Steeds meer professionals vinden in Positieve Gezondheid de sleutel om dat wat vastloopt in de zorg te verbeteren. Of het nu gaat om spreekuren, beleidskeuzes of de zorg voor patiënten. De grondlegger van deze filosofie, Machteld Huber, gaat in gesprek met Arriejanne Brouwer. Want hoe breng je zo’n filosofie nu in de praktijk en hoe kijken we als softwareleverancier hier tegenaan? Je hoort het tijdens deze sessie over Positieve Gezondheid in de praktijk.

Ga naar de opname

Ben jij klaar om een stap in de toekomst te zetten?

David Tom – Directeur 6Gorilla’s by Tenzinger
Siep Kosse – Directeur Marketing Communications

Als medeoprichter van de Tenzinger startup 6Gorilla’s is het de missie van David Tom om de zorg door middel van data te verbeteren. In deze sessie neemt hij je mee in de wereld Data Science. Zijn dat robots die in de behandelkamer helpen, of toch niet? Aan de hand van machine learning en de beschikbare data laat David de ontelbare mogelijkheden zien om zorgprocessen te optimaliseren. Ben jij klaar voor een stap in de toekomst van de zorg?

Ga naar de opname

Driving the Future of Health with the Data Cloud

David Tom – Directeur 6Gorilla’s by Tenzinger
Pim Veldman – Sales Director

De oprichters van Snowflake hadden een visie: het bouwen van een data platform welke volledig gebruikmaakt van de kracht en mogelijkheden van de cloud. Hun visie stopte hier echter niet. Het platform is zo ontwikkeld dat iedere gebruiker toegang heeft tot de Data Cloud – een globaal netwerk waarin duizenden organisaties hun data mobiliseren en kunnen samenwerken om écht waarde uit data te halen. In dit webinar gaat Pim Veldman in gesprek met David Tom, directeur bij 6Gorilla’s, over hoe het Snowflake platform 6Gorilla’s in staat stelt de dienstverlening en patiëntervaring te verbeteren. Belangrijke topics als security, AI en machine learning komen hierbij aan bod.

Ga naar de opname

Hoe draagt AI bij aan een betere zorg?

AI is overal om ons heen. Maar hoe zit het met AI in de zorg? Hoe zetten zorgorganisaties AI in? Wat zijn toepassingen voor mijn organisatie of vakgebied? Tijdens deze sessie krijg je een update van recente ontwikkelingen en concrete toepassingen. Joran Lokkerbol, Data Scientist en docent van onze Datascience Masterclasses, gaat live in gesprek met de volgende professionals:

Frederieke Jacobs (Smart Health), Joost Morssinkhof (Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ)), Margot de Waal- Verheijen CMIO (Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ)), Philip Van De Poel (Dutch Health Hub), Pieter Jeekel (Nederlandse AI Coalitie), Sabine Uitslag.

Ga naar de opname

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!