Opname15 dec 2020

Digitale toegang in de zorg

Het gebruik van beveiligde toegang tot portalen staat bij Tenzinger hoog op de agenda. Het is belangrijk om de toegang  voor de verschillende gebruikers van het portaal goed in te richten. Daarom organiseerden we op donderdag 10 december het webinar ‘Digitale toegang tot de zorg’. We gaan tijdens dit webinar in op de ontwikkelingen op dit gebied voor 2021-2023.

DigiD maakt het de komende jaren mogelijk om meer doelgroepen toegang te verschaffen tot digitale portalen: patiënten, ouders, zorgomgeving, wettelijke- en niet wettelijke vertegenwoordigers. Deelnemers van het VIPP GGZ-programma starten in 2021 als eerste met het gebruik hiervan. Tijdens het webinar lichten wij toe wat er van jou verwacht wordt rondom het activeren van het DigiD inlogproces voor VIPP GGZ.

Product Owner van het wellbee portaal, Margo van Houtum, praat je bij over digitale toegang tot de zorg. Margo is verantwoordelijk voor het wellbee portaal; een compleet portaal voor clienten en het zorgnetwerk. Ook zijn er twee sprekers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanwezig zijn, namelijk:

Hielke van Rijn is Senior Beleidsmedewerker bij directie Informatiebeleid en houdt zich bezig met de digitale toegang voor patiënten tot hun medische gegevens en digitale diensten in de zorg.

Bob van Os is Nictiz programma manager. Nictiz is de landelijke kennisorganisatie die zich inzet voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Bob is bij Nictiz programma manager eID (elektronische identiteit). Het programma eID in de Zorg richt zich op de implementatie van de Wet Digitale Overheid (WDO). Deze wet regelt dat patiënten veilig, toegankelijk en betrouwbaar kunnen inloggen bij hun zorgdienstverlener middels DigiD.

Tijdens het webinar konden deelnemers vragen stellen via de chat. Hier wordt uitgebreid op ingegaan.

Bekijk het webinar door het formulier in te vullen.

Bekijk de opname

Vul onderstaand formulier in en ontvang de opname van het webinar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!