Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 88 648 10 12

Fierit als inzet in de strijd tegen registratiedruk

Estinea neemt deel aan [Ont]Regel de Zorg, het programma van het ministerie van VWS om de administratieve lastendruk in de zorg te verminderen. In het verlengde hiervan is Estinea begonnen met de overstap naar SaaS.

 

In alle jaren dat Sjoerd Rooks bij Estinea werkt (hij begon 21 jaar geleden bij één van de rechtsvoorgangers ervan), heeft hij de administratieve lastendruk in de zorg zien toenemen. En hij heeft er vanuit zijn functie aan (zoals hij het zelf noemt) de wat hardere kant van de organisatie kijk op, want hij is manager bedrijfsvoering en financiën.

 

Natuurlijk is de organisatie zelf ook veranderd. Toen hij aantrad had die rechtsvoorganger zo’n driehonderd medewerkers, nu heeft Estinea er ruim 950. “Maar dat is bepaald niet het enige”, zegt hij. “In de begintijd deed ik aan het einde van het jaar alle registratiegegevens op twaalf vellen in een envelop en stuurde die met de post naar het zorgkantoor. Rond 2003 kwam de thuiszorg erbij en werd de verantwoording al heel anders. De vraag hoeveel uren werkelijk werden gemaakt, werd ineens heel belangrijk. Ook de Inspectie ging zichzelf anders organiseren, waardoor onze verantwoording aan hen steeds meer digitaal werd.”

 

Vul in het formulier je gegevens in om het hele artikel met Estinea te lezen.

 

Vraag het IMPACT magazine gratis aanOnlangs verscheen dit artikel met Sjoers Rooks van Estinea in het IMPACT magazine. Laat je inspireren door de vele artikelen en verhalen.

 

Vraag het magazine gratis aan en ontvang hem thuis of op je werk.