Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 88 648 10 12

Tenzinger neemt De Heer Software en Serviant over

Tenzinger neemt de activiteiten van De Heer & Co Software B.V. over. De Heer is leverancier van het ECD Plancare. Samen met de activiteiten van het eerder overgenomen Unit4 Cura wordt Tenzinger door deze overname de grootste ECD-leverancier in de markt voor gehandicapten-, ouderen- en thuiszorg. Tenzinger komt met deze overname bovendien met stip op de tweede plaats in de top 3 van Nederlandse EPD- en ECD-leveranciers. Ook Serviant, de aan De Heer Software gelieerde e-healthleverancier, wordt overgenomen. De overnames passen binnen de ambiteuze groeistrategie van het Utrechtse zorg-ict concern.

 

Impact maken met innovatieve slagkracht

De zorg staat voor enorme uitdagingen, die bijna allemaal ontstaan door demografische ontwikkelingen. Door de dubbele vergrijzing groeit de zorgvraag en zijn er tegelijkertijd steeds minder mensen die in de zorg kunnen werken. Als we doorgaan op de huidige voet moet in 2040 een kwart van de bevolking werken in de zorg om aan de enorme zorgvraag te voldoen. Daarnaast spelen ontwikkelingen als extramuralisatie, meer regie voor de cliënt en zijn naasten en natuurlijk de voortdurend veranderende wet- en regelgeving een rol. “Allemaal problematiek die vraagt om innovatieve technologische oplossingen”, aldus CEO Boris Hololtcheff van Tenzinger. “Er is meer connectivity nodig, meer ontwikkeling van ambulante tools, platformen en apps die zorgprofessionals en cliënten laten samenwerken en meer inzet van data science. Een ECD-leverancier kan dit natuurlijk op eigen kracht proberen op te pakken, maar wij zijn van mening dat echte innovatieve slagkracht en dus schaalgrootte nodig is. Daarom combineren we binnen Tenzinger de kracht van Medicore, dat EPD’s levert binnen de GGZ, jeugdzorg en medisch specialistische zorg, met de kennis en kunde van Unit4 Cura en De Heer. Op deze manier kunnen we samen de impact maken die nodig is voor de zorgsector.”
Martin de Visser, directeur van De Heer Software, voegt hieraan toe: “De opdrachtgevers van De Heer Software herkennen ons als toegewijde ECD-leverancier. We zijn trots op onze prachtige opdrachtgevers. Maar we willen ook in de toekomst het verschil voor ze kunnen maken. We zijn erg blij dat we dit samen met onze Tenzinger collega’s gaan doen. Samen kunnen we onze opdrachtgevers de brede basis en het perspectief bieden die passen bij hun digitale strategie.”

Data driven software als je zorgzame collega

Belangrijk uitgangspunt van de digitale strategie van Tenzinger is de centrale rol van data. Tenzinger-dochter Medicore deed al ruime ervaring op met data science-projecten in samenwerking met haar opdrachtgevers in de GGZ en jeugdzorg. De data science activiteiten worden nu gebundeld binnen Tenzinger. “De opgedane kennis en ervaring worden ingezet voor alle Tenzinger-dochters, dus ook voor De Heer,” aldus Björn Simmelink, de CFO van Tenzinger. “We hebben nu al ruim 120.000 zorgprofessionals die met onze ECD’s werken. Die leggen dagelijks hun zorgdata vast. Met deze data kunnen we patronen ontdekken, signaleren en voorspellen. En zo het werk van die zorgprofessionals makkelijker maken. Met de komst van De Heer Software neemt de groei van die data alleen nog maar toe. Onze zorgsoftware zal steeds meer data driven worden. In onze definitie betekent dat contextgestuurd, situationeel en persoonlijk. Anytime en anywhere. Software als je zorgzame collega, dat is ons doel. Het is fantastisch dat we de gebruikers van Plancare ook mee kunnen nemen in onze innovaties.”

Over Tenzinger

Tenzinger helpt zorginstellingen hun zorgprocessen te optimaliseren. Met innovatieve ICT-oplossingen, praktische ondersteunende diensten en de inzet van hoogwaardige data. Zo zorgen we voor een betere sturing, meer efficiency en meer kwaliteit. Daardoor kunnen zorgprofessionals zich focussen op waar het werkelijk om gaat: goede zorg verlenen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lianne Willemsen via lianne.willemsen@tenzinger.com.