Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 88 648 10 12

De reis naar de cloud; Zorggroep Sint Maarten 

Erik Pigge, Informatiemanager bij Zorggroep Sint Maarten: “Zorggroep Sint Maarten is een VVT-instelling. Wij bieden verpleeghuiszorg en thuiszorg aan 2.500 cliënten, voornamelijk in Twente en daarnaast hebben we een aantal locaties in Friesland en Gelderland.”

 

Hij vervolgt: “Het probleem waar we mee zaten was dat onze ICT-omgeving behoorlijk verouderd raakte. Veel applicaties hadden we al naar de cloud gebracht en het ECD was een van de punten die nog open stond. We hebben daarom gekozen voor Fierit as a Service, omdat het ons de mogelijkheid biedt om de zorg daadwerkelijk te kunnen ondersteunen met ICT en minder bezig te zijn met de techniek daarachter.”

 

Begeleiding tijdens het gehele traject

Marleen Bosch, Projectadviseur bij Zorgroep Sint Maarten: “De projectaanpak hebben we als prettig ervaren. Vooraf werd goed de scope bepaald, dus wat is de inhoud van het project en wat zit er niet in het project? Het project is in verschillende fases doorgelopen. We zijn gestart met de planning, daarna een testfase, de live-gang en de nazorgfase. Het was een zeer professioneel team dat ons daarin begeleid heeft. Maar ook op de dag van de live-gang door een zeer uitgebreide detailplanning. Wij werden eigenlijk tot op de minuut nauwkeurig meegenomen in het traject waar we zaten.”

 

 

Samenwerking voor de toekomst

Erik: “Belangrijk voor de toekomst is dat we een strategisch partnerschap hebben afgesproken, waarbij me met elkaar gaan werken aan softwareontwikkeling en daarin samenwerkingspartner van elkaar zijn.”

 

Olav van de Reijken, Director Commercial & Business Innovations van Tenzinger: “Wij zijn blij Zorggroep Sint Maarten te mogen begeleiden op hun reis naar de cloud. Door Fierit as a Service af te nemen zorgen we dat Sint Maarten zich nog meer kan focussen op het verlenen van zorg. Ons ECD uit de cloud fungeert als een behulpzame collega en op deze manier hoeft Sint Maarten zich geen zorgen hoeft te maken over de infrastructuur en de dienstverlening daar om heen.”

Meer informatieWil je meer weten over onze cloud oplossing Fierit? Wij hebben de 10 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Vul in het formulier je gegevens in en download de brochure.