03 apr 2020

Vigere Jeugdzorg kiest voor Medicore en is binnen 2 weken live

Nog geen twee weken geleden koos Vigere Jeugdzorg voor Tenzinger. Mét een nadrukkelijke wens: “we willen vóór 1 april live!” De inkt van de handtekening onder onze overeenkomt was dus nog maar nauwelijks droog, toen we startten met de implementatie van Medicore en wellbee. Vanwege de Corona-maatregelen implementeerden we volledig op afstand en online.

Het was voor ons de eerste keer om een implementatie en livegang volledig op afstand uit te voeren en te begeleiden. Dat maakte de uitdaging nog nét iets groter. Maar het pakte goed uit! Alle software staat live en vanaf 1 april kan er volop gebruik van gemaakt worden. Vigere Jeugdzorg neemt per 1 april de pleegzorg en gezinshuiszorg activiteiten van JUZT over en borgt daarmee de continuïteit van de zorg voor de kinderen.

Dezelfde taal

Vigere Jeugdzorg is onderdeel van het Landelijk Verbond voor Gezinshuizen. Voor Vigere Jeugdzorg kozen ze voor de software van Medicore omdat de software doordacht afgestemd is op de praktijk en de betrouwbaarheid biedt die past bij een vooruitstrevende zorgaanbieder.

Lesia Kop is co-bestuurder van Vigere Jeugdzorg, een snel groeiende jeugdzorgaanbieder gericht op pleegzorg en gezinshuiszorg met ruim 600 cliënten en 40 zorgprofessionals. Lesia Kop licht de keuze voor Medicore toe: “Wat we heel belangrijk vinden is dat onze cultuur aansluit bij die van onze partners. We ervaren dat jullie begrijpen wat er bij ons speelt. We spreken dezelfde taal. En jullie hebben heldere ideeën over en voor de toekomst, dat spreekt ons echt aan. Iedere softwareleverancier kan een ECD bouwen, maar snappen ze ook waar wij mee bezig zijn in de dagelijkse praktijk? En zijn ze in staat om mee te bewegen om doorlopend te komen tot doortastende oplossingen? Dat zijn kenmerken die we bij een vorige partner misten.”

Ook in wellbee ziet Lesia Kop veel toegevoegde waarde, zowel voor de hulpverleners als voor cliënten en pleegouders. “Wij zetten de cliënt voorop en daar past een applicatie bij die echt gericht is op de cliënt en het eenvoudig maakt om het netwerk van de cliënt te betrekken. Wellbee geeft ons de middelen die we nodig hebben om daar invulling aan te geven. Dit ís de toekomst, en daar spelen we nu graag op in.”

Over Vigere

Vigere is een snelgroeiende aanbieder van gezinsgerichte jeugdzorg. Zij zetten zich in voor gezinnen en kinderen waarbij opvoeden niet vanzelf gaat. Vigere biedt kinderen die – tijdelijk – niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Ze werken met een brede groep betrokken en professionele hulpverleners vanuit verschillende specialisaties. Zij onderscheiden zich door oplossingsgerichte zorg te bieden met gefundeerde expertise rondom hechtings- en traumaproblematiek en veiligheidsrisico’s in gezinssituaties. Vigere Jeugdzorg neemt per 1 april de zorg voor alle pleegzorg- en gezinshuiskinderen van JUZT over.