17 mei 2023

Sport Medisch Centrum Papendal kiest voor efficiëntie met Medicore EPD

In april 2023 koos de afdeling sportgeneeskunde van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) voor het Medicore EPD van Tenzinger. Hoge administratieve lasten, een steeds trager werkend systeem en de in 2016 gewijzigde specialismetitel van sportgeneeskunde naar medisch specialistische zorg maakten dat het oude EPD toe was aan vervanging. Robert van Cingel, directeur bij SMCP licht toe: “Met Medicore kunnen wij efficiëntieslagen maken ten opzichte van het huidige EPD.”

Het huidige EPD van SMCP wordt sinds 20 jaar gebruikt bij de afdelingen fysiotherapie en sportgeneeskunde. “Vooral bij de afdeling sportgeneeskunde werd de noodzaak gevoeld om te werken met een EPD dat beter aansluit bij de aangepaste regelgeving, werkwijze en administratieve processen.”

Het systeem voor je laten werken

Het EPD is een kritische applicatie voor zorgorganisaties en raakt de hele organisatie. Het SMCP wil met Medicore verbeterslagen maken op het gebied van dossiervorming, agendabeheer, administratie en financiën. Madelin van Eerden, projectleider EPD en managementassistent bij SMCP: “De verslaglegging en de financiële afwikkeling moet eenvoudiger kunnen. Hier hebben wij bij ons huidige EPD veel energie in gestoken en veel zelf moeten bouwen.” Robert vult aan: “Het is juist voor onze zorgprofessionals en de mensen bij het secretariaat heel belangrijk dat zij ontzorgd worden. Met Medicore kunnen we straks op een efficiënte manier anonieme groepsrapportages genereren en biedt het patiëntenportaal mogelijkheden om snel en veilig informatie digitaal uit te wisselen.”

Selectietraject

Sport Medisch Centrum Papendal heeft meerdere medewerkers betrokken bij de selectie van het nieuwe EPD. Naast Madelin en Robert zijn ook sportartsen en medewerkers van het secretariaat en de financiële afhandeling aangehaakt om mee te kijken. “Wij hebben gekeken naar een aantal partijen in de markt. Medicore kwam als beste naar voren qua prijs-kwaliteit. Uiteindelijk was het de combinatie van het Medicore EPD zoals deze er nu uitziet en de kant waar Tenzinger nu en in de toekomst opgaat rondom bijvoorbeeld Wegiz die de doorslag gaven.”

Toekomstbestendige digitale omgeving

Het is de ambitie van SMCP om verder te groeien en uit te bouwen in de toekomst. Daar hoort een goede digitale omgeving bij. “Ons huidige EPD draait nog op een server. Het gevolg daarvan is dat het EPD trager wordt naarmate je meer gegevens opslaat. Daar heeft de hele organisatie last van. Als je groeit wil je niet constant het risico hebben dat je je server trager ziet worden. In de cloud kun je gewoon veel makkelijker veel data en documenten veilig opslaan.”

Focus op implementatie

“De keuze voor een nieuw EPD doe je niet iedere drie jaar. Omdat een nieuw EPD het hart van de organisatie raakt moeten we zorgen dat we het goed implementeren.” Madelin sluit af: “Het wordt de komende periode hard werken om het EPD naar onze wensen in te richten en het voor medewerkers makkelijker te maken om sneller tussen dossiers te kunnen schakelen. We waren al gestart met het voorbereidingswerk, maar nu gaan we echt beginnen.”

Ben van Harten, business developer bij Tenzinger was betrokken bij het selectietraject. “Ik ben blij dat een toonaangevende organisatie als Sport Medisch Centrum Papendal kiest voor het Medicore EPD. Wij kijken uit om samen verder te bouwen aan een goedwerkende Medicore omgeving voor sportgeneeskunde, waardoor SMCP tijd overhoud voor datgene waar zij het beste in zijn. Maar eerst op naar een succesvolle implementatie!”

 

Over Sport Medisch Centrum Papendal

Sport Medisch Centrum Papendal vindt dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met meer dan 60 experts werkt het sportmedisch centrum in de regio Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn aan de gezondheid van (top)sporters. Met disciplines als fysiotherapie, sportgeneeskunde, sportcardiologie en digitale zorg zorgt Papendal dat ook recreatieve sporters en niet-sporters zo snel mogelijk weer klachtenvrij en fit zijn.

Over Tenzinger

Al meer dan 19 jaar is Tenzinger een bepalende speler bij het verslimmen van de zorg. Met cloud-gebaseerde EPD’s, portalen, apps en dienstverlening digitaliseert Tenzinger zorg- en administratieve processen en maakt die efficiënt. Tenzinger verrijkt de data die in haar systemen wordt verwerkt. Hiermee ondersteunt Tenzinger in toenemende mate beslissingen van (zorg)professionals en patiënten.

 

Sport Medisch Centrum Papendal kiest voor Medicore EPD

Op de foto (v.l.n.r.): Casper van Ooijen (accountmanager bij Tenzinger), Madelin van Eerden (projectleider EPD en management assistent bij SMCP), Robert van Cingel (directeur bij SMCP) en Ben van Harten (business developer bij Tenzinger)

Dit vind je misschien ook interessant

Brochure06 jul 2023

Meer tijd voor zorg met functioneel applicatiebeheer

De rol functioneel applicatiebeheer in de zorg is misschien wel de meest onderbelichte rol bij zorgorganisaties. En dat terwijl FAB een grote rol speelt in de uitdagingen waar de zorg voor staat.
Lees meer +
Whitepaper14 jun 2023

Een heldere API strategie maakt verzamelen, verbinden en verslimmen mogelijk

Elektronische gegevensuitwisseling wordt steeds meer een randvoorwaarde voor het bieden van goede zorg. Daarin spelen API's een grote rol. In dit whitepaper lees je meer over het inzetten van API's.
Lees meer +
Brochure08 jun 2023

Samen verslimmen we de zorg

Wij zijn er om met data de zorg te verbeteren. Vermenselijken. En verslimmen. Want wie slim zorgt, heeft meer tijd + aandacht + geld voor wat écht belangrijk is. Met onze innovaties, producten en voorspellers zetten we menselijke zorg voorop.
Lees meer +