03 nov 2023

efficiënte werkprocessen en meer inzicht in de status van behandelingen

Psychologiepraktijk van Buuren krijgt meer inzicht met Medicore

Elf jaar geleden begon psycholoog Melissa van Buuren haar eigen praktijk in de volwassenen GGZ: Psychologiepraktijk van Buuren. Inmiddels telt de organisatie tien vestigingen en zijn er een kleine 30 behandelaren in dienst. Om werkprocessen efficiënter te maken en meer inzicht te krijgen in de status van behandelingen, kiest Psychologiepraktijk Van Buuren voor het Medicore ECD.

Volwassen ECD om groei te ondersteunen

Melissa van Buuren: “Ik begon elf jaar geleden zonder elektronisch patiëntendossier en deed alles in Word en Excel. Maar naarmate ik meer personeel aannam moesten we wel digitaliseren, ook uit oogpunt van veiligheid.” Op dat moment kwam in de zoektocht Medicore al voorbij, maar koos ze voor een klein pakket met beperkte functionaliteit.

Hoe anders is de situatie nu. De praktijk groeit en is succesvol. Maar de software waar van Buuren mee werkte groeide niet mee en voldeed niet meer aan de wensen, zowel qua functionaliteit als qua stabiliteit niet. Daarom is de tijd rijp om nu wel de stap naar Medicore te maken. Op 27 november is de livegang voor nieuwe cliënten; op 1 januari 2024 worden ook alle bestaande cliënten gemigreerd naar Medicore.

Meer inzicht en overzicht

Melissa: “We hebben meerdere pakketten bekeken, maar Medicore sprong er echt uit. Het pakket is heel gebruiksvriendelijk. De software volgt onze werkprocessen en maakt ons werk efficiënter. Daarnaast zijn er koppelingen naar andere software waar wij mee werken, zoals Zorgmail en het e-healthplatform Therapieland. Op die manier wordt het één grote geïntegreerde omgeving in plaats van allemaal losse pakketjes die naast elkaar functioneren.”

We hebben meerdere pakketten bekeken, maar Medicore sprong er echt uit.

Dit alles leidt tot een beter inzicht en overzicht. “Ik kan veel makkelijker kijken hoe behandelaren het doen. Wat ontbreekt er in hun verslagen? Hebben ze wel alle velden ingevuld die nodig zijn om te kunnen declareren? Daardoor kan ik behandelaren beter coachen op hun effectiviteit. Daarnaast heb ik ook meer inzicht in de financiële kant van onze organisatie.”

Hoge betrokkenheid

Ze prijst ook de samenwerking met Tenzinger. “Ze tonen een hoge betrokkenheid en denken goed mee. Op dit moment zijn we druk met het inrichten van het systeem. Dan ontdek je pas echt hoeveel slimmigheidjes er in de software zitten die ervoor zorgen dat onze processen nog efficiënter worden. Ik vind het daarnaast fijn dat Tenzinger een innovatief bedrijf is en continu de ontwikkelingen in de gaten houdt. Wij zijn zelf ook vooruitstrevend en willen graag innovaties en nieuwe inzichten omarmen. Daarom passen wij goed bij elkaar.”

Ze ziet de migratie met vertrouwen tegemoet. “Natuurlijk is het spannend als we op 1 januari ‘de knop omzetten’ en we de administratie van alle bestaande cliënten ook vanuit Medicore gaan doen, maar als ik zie hoeveel ervaring Tenzinger heeft met migraties en hoe gedegen de voorbereiding is, dan vertrouw ik erop dat het goed gaat.

Peter Paul Coppes, Melissa van Buuren en Joep van Gorp

Neem contact op

Pim Post

Zorgverslimmer bij Fierit

Neem contact opNeem contact op

Dit vind je misschien ook interessant

Brochure08 jun 2023

Samen verslimmen we de zorg

Wij zijn er om met data de zorg te verbeteren. Vermenselijken. En verslimmen. Want wie slim zorgt, heeft meer tijd + aandacht + geld voor wat écht belangrijk is. Met onze innovaties, producten en voorspellers zetten we menselijke zorg voorop.
Lees meer +
Brochure21 nov 2021

Brochure Tenzinger Zorgapp

Je bent de zorg niet ingegaan om te registreren, maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Daarom hebben wij de Tenzinger Zorgapp: hiermee heb je altijd en overal de informatie over je cliënten die je nodig hebt letterlijk binnen handbereik.
Lees meer +
Whitepaper12 apr 2021

Grip op zorg door financiële sturing

In de whitepaper Grip op zorg door financiële sturing lees je hoe je meer grip krijgt op de bedrijfseconomische kant van het zorgproces, hoe je de zorgvraag beter kunt voorspellen en hoe je een realistische begroting maakt.
Lees meer +