03 mrt 2022

Mindler kiest voor Medicore: betere zorg door meer inzicht

De snelle groei bij Mindler zorgde ervoor dat het huidige elektronische cliënten dossier (ECD) niet langer passend is. Na een uitgebreid selectietraject koos Mindler voor het Medicore ECD en wellbee zorgverlenersportaal. “Met Medicore en wellbee gaan we vooral het werk voor de psychologen makkelijker en leuker maken”, aldus Mayke Rijpert, healthcare controller bij Mindler.

Keuze voor Medicore

De missie van Mindler luidt: de meest efficiënte geestelijke gezondheidszorg toegankelijk maken voor iedereen. Dit doet Mindler door via hun app consulten met erkende psychologen te realiseren. Tijdens de selectie van het nieuwe ECD stond deze missie centraal.

Voorafgaand aan het selectietraject heeft Mindler een aantal eisen opgesteld waar het nieuwe ECD aan moest voldoen. De eisen hadden betrekking op het verlichten van administratieve lasten, de mogelijkheid tot het koppelen van systemen en een goede waarborging van (cliënt)gegevens. “In ons huidige systeem zitten veel handmatige handelingen, wat de druk op de zorgverleners en de back-office enorm groot maakt. Werkprocessen zouden veel meer gestandaardiseerd en geautomatiseerd kunnen worden. Dat kregen we niet voor elkaar met het ECD dat we nu gebruiken. Als we kijken naar de mogelijkheden in Medicore zijn we ervan overtuigd dat dit ons beter gaat ondersteunen”, licht Mayke in de keuze voor Tenzinger toe.

Niet meer ‘kopiëren en plakken’

Mindler heeft bewust gekozen om psychologen te betrekken in het proces. In demo’s keken behandelaren mee of zij in een systeem konden werken. “Vergeleken met andere systemen had de user interface van Medicore de voorkeur. Het was overzichtelijk en het aantal beschikbare velden kan worden geminimaliseerd. Het is voor psychologen gewoon duidelijk hoe en wat.” Mayke vervolgt “Ook waren behandelaren heel blij met de brievenmodule. Als we het hebben over administratieve lastenvermindering is dit een goed voorbeeld. Dit gaat enorm schelen in het ‘kopiëren en plakken’ van informatie.”

Innovatie voorop

Bij Mindler zit innovatie in het DNA. “Naast een gezondheidsstart-up zijn we eigenlijk ook een tech- en data start-up. We willen de zorg namelijk écht beter maken door data te verzamelen. Aan de achterkant zijn we dan ook hard aan het bouwen aan onze app, waar cliënten snel en gemakkelijk een afspraak kunnen maken met een psycholoog en e-health programma’s kunnen volgen. We zijn continu op zoek naar de ideale cliëntervaring. We wilden een leverancier waarmee ons systeem goed gekoppeld kon worden en die ook dat stukje innovatie voorop hebben staan.”

“Ik denk dat we op het gebied van data met Medicore stappen kunnen zetten. We kunnen meer inzichten gaan krijgen. Wat zit er in onze systemen? En hoe kunnen wij onze zorg hiermee effectiever inrichten?”

Ben van Harten, Business Developer bij Tenzinger, is trots op de keuze van Mindler voor Tenzinger. “Wij zijn superblij dat een partij met deze ambities voor Tenzinger kiest. In Mindler zien we een partner met een gedeelde visie om met online behandelingen & e-health de uitdagingen binnen de geestelijke gezondheidszorg aan te gaan. De snelle en effectieve route naar deskundige hulp zorgt ervoor dat Mindler in staat is om de hoge wachtlijsten te voorkomen. Samen met Mindler gaan wij flinke stappen zetten in innovatie van digitaal behandelen.”

Over Mindler

Mindler is in 2018 opgericht in Zweden en biedt digitale, kortdurende GGZ behandelingen aan volwassenen. Sinds 2019 is Mindler ook actief in Nederland. In twee jaar tijd is de organisatie uitgegroeid naar 60 psychologen. Via beeldbellen maakt Mindler psychische hulp voor iedereen toegankelijk. Inmiddels is Mindler ook actief in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Mindler kiest voor Medicore ECD