08 aug 2023

klantverhaal

Koploper Optimal Care start met module 3 van het VIPP 5 programma

Daarmee kan de ZBC straks informatie uit het Medicore EPD uitwisselen met andere klinieken.

Optimal Care start met module 3 van het VIPP 5 programma voor de medisch specialistische zorg. De pijnkliniek rondde in mei als eerste ZBC binnen de Medicore-familie de audits voor module 1 en module 2 al succesvol af.

Evelyn Rombout, Kwaliteitsmanager en VIPP-projectleider bij Optimal Care Pijnklinieken, is trots op de koploperspositie. “Als we module 3 zo ook afronden, kunnen we zowel veilig patiëntdata uitwisselen met persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) als met verschillende klinieken. Wij zijn er helemaal klaar voor!”

Module 3 richt zich op het uitwisselen van medische gegevens en correspondentie tussen verschillende EPD’s van klinieken onderling, waarbij ‘eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik’ het uitgangspunt is. Dat betekent voor zorgprofessionals dat ze niet steeds dezelfde gegevens hoeven over te typen in het EPD en dat patiënten niet bij elke zorgverlener hun verhaal opnieuw hoeven te doen; een win-win situatie!

Aansluiting op PGO’s en implementatie e-health in EPD

Module 1 richtte zich vooral op de aansluiting op een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Bij de audit toonde Optimal Care aan digitaal gegevens beschikbaar te kunnen stellen aan PGO’s, dat hun personeel geschoold is op dit gebied en dat zij zich hebben ingespannen om patiënten een PGO te laten gebruiken. Ook voor module 2, die niet verplicht is voor de VIPP 5 subsidieregeling, slaagde Optimal Care met vlag en wimpel. Voor deze module implementeerden we onder meer e-health en online vragenlijsten in het Medicore EPD en beeldbellen. “We sturen nieuwe patiënten een online intakeformulier dat automatisch in het EPD terechtkomt. Dat scheelt ons echt veel werk,” vertelt Evelyn.

Samenwerking

Marjolein Eerenberg was één van de betrokken Medicore-consultants bij de begeleiding van module 1 en 2 en begeleidt komende tijd ook de implementatie van module 3. “We werken intensief samen met Evelyn om de modules zo goed mogelijk te implementeren. Evelyn is heel betrokken. Ze heeft alles op orde en je merkt dat ze veel kennis van de organisatie en de processen binnen Optimal Care heeft. Dat is zeker bij een kliniek met een koploperspositie heel fijn.”

Over Optimal Care

Optimal Care Pijnklinieken is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) in Rotterdam dat is gespecialiseerd in het behandelen van chronische en acute pijnklachten. De missie van Optimal Care is het integraal en multidisciplinair aanbieden van pijnbestrijding, op een plek waar patiënten met chronische pijn zich op hun gemak voelen, om hun pijnklachten te verminderen en het dagelijks functioneren en kwaliteit van leven te verbeteren.

Over VIPP 5

VIPP 5 is een implementatieprogramma voor digitale informatie-uitwisseling in de medisch specialistische zorg en audiologische zorg. Belangrijkste uitgangspunten zijn de uitwisseling van medische gegevens tussen instellingen onderling en het daadwerkelijk hergebruik van deze gegevens en de uitwisseling met de patiënt via de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Neem contact op

Pim Post

Zorgverslimmer bij Fierit

Neem contact opNeem contact op

Dit vind je misschien ook interessant

Brochure08 jun 2023

Samen verslimmen we de zorg

Wij zijn er om met data de zorg te verbeteren. Vermenselijken. En verslimmen. Want wie slim zorgt, heeft meer tijd + aandacht + geld voor wat écht belangrijk is. Met onze innovaties, producten en voorspellers zetten we menselijke zorg voorop.
Lees meer +
Brochure21 nov 2021

Brochure Tenzinger Zorgapp

Je bent de zorg niet ingegaan om te registreren, maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Daarom hebben wij de Tenzinger Zorgapp: hiermee heb je altijd en overal de informatie over je cliënten die je nodig hebt letterlijk binnen handbereik.
Lees meer +
Whitepaper22 mei 2023

Sturen op data: zo ontdek je verbeterkansen

In vrijwel ieder zorgproces kun je wat verbeteren. Waar je die verbeterkansen eerder alleen ontdekte door het proces stap voor stap te analyseren, kun je nu ook veel inzichten halen uit data.
Lees meer +