07 okt 2020

Helen Dowling Instituut en Medicore: samen in de sneltrein

Het Helen Dowling Instituut (HDI) en Medicore zijn geen onbekenden van elkaar. Al jaren hebben zij een gedeelde passie: innovatieve en effectieve zorg gefaciliteerd door een snelwerkend ECD.

Het HDI, dat psychologische zorg biedt bij kanker, en Medicore slaan de handen ineen om de inzet van e-health vorm te geven in samenwerking met cliënten, ggz-instellingen en wetenschappers. “We trekken hierin als partners op omdat we er beiden belang bij hebben innovatieve zorg te faciliteren vanuit een goed werkend Medicore”, zegt Nicolette Faber, accountmanager bij Tenzinger.

Slimmere e-health toepassingen
Kennisdeling staat centraal in deze samenwerking. Hanneke Haanraadts, directeur van het HDI: “Medicore is voor ons een interessante partner. Niet alleen vanwege de mogelijkheden die het elektronisch cliëntendossier (ECD) biedt, maar ook voor de ontwikkeling van slimmere e-health toepassingen waar de hele GGZ baat bij heeft.”

Klinisch relevant wetenschappelijk onderzoek
Zo werkt de wetenschappelijke afdeling van het HDI aan een app die bij aanvang van het behandeltraject heel nauwkeurig het energieniveau van een cliënt in kaart brengt. De app geeft feedback aan zowel de cliënt als de behandelaar waardoor er snel en effectief en op de specifieke problematiek van de cliënt, een afgestemde behandeling kan worden gestart. Het HDI ontwikkelt momenteel deze app en streeft ernaar deze breed toegankelijk te maken voor gebruikers.

Een ECD moet ondersteunen en niet frustreren
“Voor leidinggevenden en directie is de stuurinformatie belangrijk”, zegt Alinde Hazebroek, financieel manager bij het HDI. “Voor professionals in de zorg is de kwaliteit van het cliëntcontact nummer één. Een ECD moet daarom vooral ondersteunen, toegankelijk zijn en snel werken. Met het nieuwe ECD van Medicore gaan we onze behandelaren én leidinggevenden blijer maken: want er blijft meer tijd over voor de zorg.” Haanraadts voegt eraan toe: “Het HDI is een creatieve en vooruitstrevende club. Zo zien wij Tenzinger ook, daarom passen we goed bij elkaar.”