02 nov 2021

Week van de pleegzorg

Groen licht voor de pleegzorg

Wist je dat er nog steeds 800 kinderen wachten op een pleeggezin? Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Het leven van deze kinderen en hun vrije ontplooiing staan in de wacht.

Wist je dat er nog steeds 800 kinderen wachten op een pleeggezin? Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Het leven van deze kinderen en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. En dat kan in deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Groen licht
Om hier extra aandacht voor organiseert Pleegzorg Nederland elkaar de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek, dit jaar van 3 tot en met 10 november, wil Jeugdzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg, en het tekort aan pleegouders. Dit jaar is het landelijke thema ‘groen licht’. Dit gaat om het op groen licht zetten van de ontwikkeling van kinderen door naar een pleeggezin te kunnen gaan. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig!

Er staan in deze week veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021. Vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam deelt auteur, columnist voor de Volkskrant en voormalig pleegkind Lily Monori van Dijken hoe pleegzorg haar leven heeft verrijkt. Zij leest voor uit haar kersverse autobiografie ‘Het verborgen meisje’.

Op Pleegzorg.nl lees je meer over alle activiteiten in deze week.

Open je wereld voor pleegzorg
Wil je meer lezen over pleegzorg en de mogelijke vormen? Kijk dan op Openjewereld.nu. Open je wereld is een initiatief van Pleegzorg Nederland om meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap, zodat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Heeft u een vraag?

Neem contact opNeem contact op