08 okt 2020

Centraal Nederland kiest voor Medicore

De innovatieve zorgaanbieder Centraal Nederland actief in de Dyslexiezorg, Jeugd GGZ en Onderwijsadvies heeft gekozen voor Medicore en wellbee e-health van Medicore. Dit is het begin van een intensieve samenwerking waarbij we optrekken als partners om e-health modules te gaan ontwikkelen voor het wellbee e-health portaal met beeldbellen.

Doorslaggevend voor de keuze was het totaalpakket dat Medicore kon bieden. “Wij denken vanuit de hulpvraag van een kind, vanuit de advies vraag van een school. Niet wat wij kunnen aanbieden is van belang, maar wat zij vragen. Dienstverlening en zorg opmaat! Daarom gaat Centraal Nederland een samenwerkingsrelatie met Medicore aan. Medicore levert geen softwarepakket, maar dienstverlening op maat, waarbij software een middel is. Top!”, aldus Marien Bikker, directeur bij Centraal Nederland.

Controller en accountmanager bij Centraal Nederland, Inge den Boef was zeer betrokken bij het selectieproces: “In eerste instantie hadden we het idee dat het niet mogelijk was om alle administratie en dossiervorming van onze cliënten en klanten van alle drie de disciplines in één gebruiksvriendelijk systeem vast te kunnen leggen. Gelukkig bleek dat Medicore dit wel kon. De mogelijkheid om gegevens één keer te hoeven invoeren en taken uit te kunnen zetten naar collega’s in hetzelfde systeem was voor ons erg belangrijk. Daarnaast wilde we graag dat medewerkers zelf hun uren konden schrijven en dat zij een goed overzicht hadden van hun agenda. Ten slotte wilde we meer gebruik gaan maken van e-health. We denken dat e-health helpt om dichter bij de kinderen en de ouders te kunnen komen. Hulp kan laagdrempeliger worden aangevraagd door veilig te kunnen communiceren of contact te hebben via beeldbellen. Dit was dan ook een vereiste in het pakket dat we wilde gaan gebruiken.”

Centraal Nederland groeit in het aantal cliënten voor dyslexiezorg. Ook zien zij dat ze op het gebied van Jeugd GGZ steeds meer bekendheid krijgen. De ambitie van Centraal Nederland is om op het gebied van digitalisering nog meer door te ontwikkelen, aangezien dit enorme kansen biedt om samen met scholen goede zorg te verlenen aan kinderen. “Je moet in deze tijd bezig zijn met e-health. Zo ontwikkelen we binnen onze organisatie eigen methodes voor de zorg. We zijn bijvoorbeeld bezig met het creëren van e-health programma’s. Samen met Medicore gaan we de komende maanden aan de slag om deze zo goed mogelijk in wellbee e-health te kunnen gaan inrichten,” aldus Inge den Boef.

Ook Karen Postma, hoofbehandelaar bij Centraal Nederland, kijkt uit naar de intensieve samenwerking. “Ik zie er naar uit om met Medicore de mogelijkheden van e-health bij de dyslexiebehandeling te verkennen, zodat we nog beter kinderen kunnen begeleiden met onze methode Taaltoren.”

Over Centraal Nederland

Centraal Nederland ziet graag iedereen in het onderwijs tot zijn recht komen. Om dat te bereiken werkt Centraal Nederland samen met professionals in het onderwijs aan de ontwikkeling van scholen, schoolleiders, leraren én natuurlijk kinderen. Zij bieden expertise in onderwijsadvies, schoolontwikkeling en leerlingbegeleiding. Daarnaast kunnen zij door observaties en onderzoek leer- en gedragsproblemen bij kinderen in kaart brengen. Als zorgaanbieder vanuit de Jeugd GGZ hebben zij specialisten in huis voor diagnostiek en behandeling van dyslexie en gedragsproblemen.

Het verlenen van deze zorg gebeurt in de directe omgeving van kinderen vanuit drie vestigingen en meer dan 100 behandellocaties. Met een groot aantal regio’s en gemeenten hebben zij contracten voor de Jeugd GGZ. Snelle hulp en begeleiding is belangrijk voor de ontwikkeling en het welbevinden van kinderen.