Blog18 mei 2022

Ondersteuning op de zorgadministratie

Niet alleen 'handjes', maar ook extra oren en ogen op de zorgadministratie

Elke zorgorganisatie heeft een zorgadministratie. Een onmisbare afdeling voor elke instelling. Binnen de complexe wereld van wet- en regelgeving waar zorgorganisaties mee te maken hebben, vormen juist zij de kritische blik die maakt dat er rechtmatig, correct en tijdig gedeclareerd en gefactureerd kan worden. Zonder een goede zorgadministratie komt een zorgorganisatie al gauw in de financiële problemen.

Bekijk profielBekijk profiel

Te weinig mensen voor teveel werk

De arbeidsmarkt is krap en de zorgadministratie heeft een suf imago onder starters op de arbeidsmarkt. Onterecht natuurlijk! Op het moment dat er iemand uitvalt, uit dienst gaat, of op het moment dat er om andere redenen ineens te weinig man aan boord zijn om alle uitdagingen het hoofd te bieden, hebben deze afdelingen daardoor vaak grote moeite om iemand te vinden die snel en kwalitatief goed mee kan draaien. De werkdruk voor de andere collega’s wordt daardoor hoger, en men raakt al gauw verstrikt in de waan van de dag. Zonde! Want de zorgadministratie heeft bij uitstek een rol in het toekomstbestendig maken van de zorg.

Dit is dan ook regelmatig de aanleiding voor zorgorganisaties om een Tenzinger Business consultant in te schakelen. Regelmatig vervullen wij op interim basis een rol binnen de Zorgadministratie. Maar we gaan altijd nèt even een stapje verder. Onze aanpak kenmerkt zich door niet alleen ‘een gat op te vullen’, maar juist door kritisch te kijken naar wat er efficiënter en slimmer kan. We weten snel de vinger te leggen op knelpunten in het werk en gaan vervolgens op zoek naar manieren waarop dit preciezer, slimmer, sneller en dus toekomstbestendiger kan. Denk bijvoorbeeld aan het zo sterk mogelijk digitaliseren van briefcontact met cliënten waardoor er minder handmatig ondertekend hoeft te worden.

Problemen staan zelden op zichzelf

Zoals er in een Russisch Matroesjka poppetje nog veel meer poppetjes verstopt zitten, zo komen we in onze opdrachten vaak meer gerelateerde problemen tegen dan degene waarvoor we zijn ingeschakeld. Door onze ogen en oren open te houden en altijd te kijken naar wat er nog meer op de afdeling en in de organisatie gebeurt, zijn we in staat om breed naar een vraagstuk te kijken. Wat maakt bijvoorbeeld dat het zo moeilijk is om nieuwe collega’s een bepaalde taak onder de knie te laten krijgen? Waarom worden er op locatie X al een paar maanden beduidend meer registratiefouten gemaakt? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit vermindert?

Breed kijken, dóórvragen, kritisch zijn, en met praktische oplossingen komen. Dat is onze uitdrukkelijke meerwaarde als een organisatie ons vraagt om te komen ondersteunen op de Zorgadministratie. Niet alleen ‘extra handjes’ om de volgende facturatieronde te kunnen halen.

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op.

Neem contact op

Neem contact opNeem contact op

Ook interessant

Whitepaper09 nov 2021

Beter wachtrijmanagement met de Tenzinger wachtrijverslimmers

De wachtlijsten in de zorg groeien al jaren. En hoewel iedereen het belang ziet van het goed meten van de werkelijke wachttijden, zijn het verstrekken van inzicht in wachttijden en capaciteit taken die in de meest zorgorganisaties worden overgelaten aan secretariaten of zorgadministraties.
Lees meer +
Brochure30 jul 2021

Brochure De Ideale Zorgorganisatie

Onze visie op de Ideale Zorgorganisatie gaat ervan uit dat de belangrijke pijlers binnen een zorgorganisatie in balans zijn.
Lees meer +
Whitepaper04 nov 2020

De Ideale Zorgorganisatie: van meten naar beter

Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!