Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 88 648 10 12

Groene Krul voor Mikzo in Cura

Inmiddels heeft Mikzo een plek gevonden naast de andere gangbare informatiestandaarden in Nederland. Het Mikzo onderscheidt zich door de methodische wijze waarop een zorgvraag wordt uitgewerkt via de PES en de SMART doelen. Op de juiste wijze rapporteren met de vier gouden regels leidt, indien nodig, via de PDCA-cyclus tot bijstelling van acties.

 

Volgens gegevens van Zorg voor Kennis zetten inmiddels meer dan 25 zorgorganisaties Mikzo in bij ruim 15.000 cliënten. De ambitie van Zorg voor Kennis is om het aantal zorgorganisaties dat gebruik maakt van de informatiestandaard in 2020 en 2021 te laten groeien tot meer dan 100. De informatiestandaard is in de periode 2017-2020 dermate stevig ontwikkeld. Daar Fierit het Mikzo als een standaard heeft uitgebracht dragen wij zorg voor de verwerking van deze ontwikkelingen binnen Mikzo in ons ECD Cura. Fierit heeft de verwerking van de ontwikkelingen laten toetsen door Zorg voor Kennis en opnieuw het certificaat in ontvangst mogen nemen, ook wel bekend als ‘de Groene Krul’.

 

Wat is er nieuw in het Mikzo binnen Cura:

– Update informatiestandaard naar de laatste ontwikkelingen van Mikzo;

– Mogelijkheid tot het aanmaken van potentiële zorgvragen/doelen;

– Mogelijkheid tot koppeling tussen Zorgplan en cliëntkaart, waardoor Mikzo nu nog beter aansluit bij de extramurale zorg. Dit biedt de mogelijkheid om cliënten met hetzelfde zorgplan zowel intra- als extramuraal zorg te verlenen. Hierdoor hoef je zorgplannen niet meer over te typen.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen over dit onderwerp? Download de brochure van Mikzo via onderstaande button, of stuur ons een e-mail.