Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 88 648 10 12

Horizontaal Toezicht - optimalisatie AO/IC


Deze training aanvragen

Training Horizontaal Toezicht - optimalisatie AO/ICIn de administratie protocollen van je zorgkantoor of zorgverzekeraar staat de verplichting om te werken met een goede AO/IC (administratieve organisatie / interne controle). Horizontaal Toezicht betekent dat er rechtmatige zorg wordt geleverd met juiste vastlegging aan de bron waardoor zo min mogelijk controles achteraf plaatsvinden. Hiermee kan een declaratie valide, juist, volledig en goed worden aangeleverd.

 

Indien je kiest voor de methodiek Horizontaal Toezicht optimaliseer je hiermee je AO/IC. Ook kun je zonder Horizontaal Toezicht je AO/IC optimaliseren door de processen in kaart te brengen, uit te schrijven en te borgen. Risico analyse, en beheersmaatregelen zijn een must voor een goed werkende AO/IC.

 

Als medewerker van de afdeling controle of als medewerker van de afdeling cliëntenregistratie kan het van belang zijn om de werking van de AO/IC nog eens goed onder de loep te nemen. Wellicht kunnen bij het aantonen van werken met Horizontaal Toezicht of het hebben van een goed werkende AO/IC afspraken gemaakt worden met het zorgkantoor, zorgverzekeraar of gemeenten dat er minder materiële controles kunnen plaats vinden of betere prijsafspraken gemaakt kunnen worden. Ook kunnen er wellicht de accountantskosten ook naar beneden worden gebracht.

 

Door het volgen van deze – op jouw organisatie toegespitste – training word jij gedurende één dag door één van de specialisten van Tenzinger op de hoogte gebracht van de werking van Fierit met betrekking optimalisatie van de AO/IC met of zonder Horizontaal Toezicht. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om vragen te stellen of extra uitleg te krijgen.

 

Onderwerpen van de training

De training is geënt op een aantal onderwerpen, maar deze kunnen afhankelijk van jouw organisatie iets afwijken. In ieder geval krijg je uitleg over:

  • Wat is Horizontaal toezicht?
  • Uit te voeren stappen Horizontaal toezicht
  • Optimalisatie AO/IC
  • Optimalisatie processen en procesbeschrijving
  • Controles in Fierit
  • Overzichten

 

Aanvullende informatie

Om deze training te kunnen volgen heb je geen specifieke opleiding of ervaring nodig. Deze training kan gevolgd worden door jou met meerdere collega’s. Misschien heb je nog meer geïnteresseerde collega’s? Doordat deze training bij jou op locatie wordt verzorgd kunnen we hier een eigen draai aan geven, zonder het doel uit het oog te verliezen.

 

Je kunt deze training aanvragen via projectbureau@tenzinger.com (max. 8 personen)